in

Karijev dres najprodavaniji u Evropi, Jokić ni u Top 10

Stef Kari i Los Anđeles Lejkersi obezbedili su čelne pozicije na listi za najpopularniji dres i timsku robu Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) u Evropi za 2022. godinu.

Rezultati su zasnovani na prodaji od početka godine na  NBAStore.eu, zvaničnoj onlajn NBA prodavnici u Evropi, koju vodi Fanatics (International) Limited od početka NBA sezone 2021/2022.

Stef Kari iz Golden Stejta, najkorisniji igrač NBA finala 2022, popeo se sa trećeg mesta prethodne godine na vrh liste najpopularnijih dresova za 2022, dok Los Anđeles Lejkersi zauzimaju prvo mesto na top- listi najpopularnije timske robe već treću sezonu zaredom.

Plej Memfis Grizlisa Dža Morent je rangiran na 2. mestu na listi najpopularnijih dresova, sledi ga Slovenac Luka Dončić iz Dalas Maveriksa na 3. mestu, koji je bio na 7. poziciji 2021. godine, bek Majami Hita Džimi Batler zauzima 4. mesto, a Grk Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa se nalazi na 5. mestu, što je uspon od četiri pozicije u odnosu na prošlu sezonu.

Iza Lejkersa na listi najpopularnije timske robe u Evropi rangirani su Čikago Bulsi (2. pozicija), Golden Stejt Voriorsi (3.pozicija), Boston Seltiksi (4. pozicija) i Majami Hit (5. pozicija).

Ljubitelji NBA lige širom Evrope mogu da nastave sa online kupovinom na NBAStore.eu, koja u svojoj ponudi ima širok spektar NBA proizvoda svih 30 NBA timova, ili da se opredele da uživo posete NBA prodavnice u Londonu i Milanu, a očekuje se da će NBA radnja u Parizu biti otvorena ovog leta.

Ispod možete pogledati top-liste 10 najpopularnijih NBA dresova.

 

10 najpopularnijih NBA dresova

Stefen Kari, Golden Stejt Voriors

Dža Morent, Memfis Grizlies

Luka Dončić, Dalas Maveriks

Džimi Batler, Majami Hit

Janis Adetokumbo, Milvoki Baks

LeBron Džejms, Los Anđeles Lejkers

Tarler Hiro, Majami Hit

Pol Džordž, LA Klipers

Kavaj Lenard, LA Klipers

Džoel Embiid, Filadelfija

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?