in

Jokićev čas košarke Lejkersima

Još jedna maestralna partija srpskog košarkaša, ovoga puta nad Lejkersima u “Kripto kom” areni.

Nikolu nije omeo ni od nedavno oporavljeni Entoni Dejvis, pošto je Jokić meč završio sa 38 poena, 18 skokova, šest asistencija, tri ukeadene lopte i dve blokade. 

Lejkersi su pokazali nešto bolju partiju nego što je to bio slučaj u mnogo utakmica ove sezone, ali nisu imali odgovor za ambiciozne Nagetse, a pogotovo srpskog centra, koji je na sve moguće načine dominirao i razbijao redove protivničke ekipe.

Jokić je imao pomoć u Bartonu i Gordonu, koji su ubacili 25 i 24 poena.

U ekipi Lejkersa najbolji su bili Entoni Dejvis, koji je sa 28 poena, devet skokova i osam asistencija bio na granici “trip-dabla” i Rasel Vestbruk sa 27 poena, deset skokova i sedam asistencija.

Obe ekipe ponovo su bile desetkovane u međusobnom duelu, pošto domaćin nije mogao da računa na Lebrona Džejmsa, Kendrika Nana, Ostina Rivsa, Trevora Arize i Vejna Elingtona.

Denver je sa druge strane igrao bez već duže vreme povređenih Majkla Portera juniora, Džamala Marija, Džefa Grina i Fakunda Kampaca. 

Denver dolazi do 47. pobede i uz 32 poraza zauzima peto mesto na tabeli Zapadne konferencije. Ovo je bila 25. pobeda Denvera u gostima, čime je poboljšan rekord ovog tima.

Lejkersi sa učinkom od 31 pobede i 47 poraza, ostaju van plej-in zone, pošto su 11. na tabeli Zapada.