in

Idemo na pobedu na svakoj utakmici

Novi trener Zvezde se oglasio nakon dolaska u klub.

Vladimir Vlada Jovanović, bivši trener FMP Železnika, Cibone i selektor reprezentacije Srbije do 20 godina, po prvi put je govorio kao trener Crvene zvezde, a novopečeni šef stručnog štaba tima sa Malog Kalemegdana otkrio je šta ga očekuje:

„Sugurno je veliki izazov predamnom, samim tim i obaveza koju nosi mesto trenera Crvene zvezde. Potpuno sam svestan šta se očekuje od Crvene zvezde, i kada sam prihvatio ovaj poziv, prihvatio sam i da živim sa tim, ali i da dam svoj maksimum! Siguran sam da možemo da ostvarimo ambicije, ali iza toga mora da stoji veliki rad i posvećenost, a iz toga će svi to želimo i čvrsto verujem, doći i dobri rezultati“, rekao je Jovanović za zvanični sajt kluba.

Iako je po odlasku Dejana Radonjića postojala bojazan da će uslediti egzodus, Jovanović je navijače uverio da Zvezda želi da stvori tim dovoljno kvalitetan da može da igra protiv svakoga:

„Sigurno da želimo da budemo konkurentni u svim takmičenjima. Želimo da oformimo tim koji je kadar „da izađe na crtu“ svakoj ekipi i da ide na pobedu. Sa moje strane, kao trener sigurno da želim da izvučem najbolje iz igrača. Hemija u tom timu će biti izuzetno važna jer je sve usko povezano. Iz dobre atmosfere stvara se pozitivna energija iz koje dolaze dobre igre.”

Za kraj, iskoristio je priliku da pošalje poruku i navijačima Zvezde:

„Sigurno da nam je podrška naših navijača izuzetno važna. Kada je imate od najboljih i najvernijih navijača, a navijači Crvene zvezde to svakako jesu, sve će biti lakše. Naše je da radimo, da se borimo, da odnosom prema dresu opravdano poverenje”, zaključio je Jovanović.

Ekipa Crvene zvezde tokom prelaznog roka se pojačala dovođenjem Nemanje Nedovića, Hasana Martina i Džona Holanda, a do kraja prelaznog roka bi u tim trebalo da stigne još nekoliko novih igrača.

Podsećamo, pored Radonjića, Zvezdu su napustili Nejt Volters, Ostin Holins, Nikola Kalinić i Dejan Davidovac, dok je Marko Simonović okončao karijeru i pojačao stručni štab.

BONUS VIDEO Micić o odlasku u NBA i želji da zaigra u Americi