in

Hrvat o teroru, bio budan tokom operacije srca

Podelio je malo poznatu priču o pravo psihičkom i fizičkom teroru kroz koji je prošao.

Mario Kasun je svojevremeno stigao do NBA, bio je velika nada Hrvatske, a onda je centar morao da završi karijeru kada je ulazio u najbolje godine.

U NBA nikada nije uspeo da se nametne (iako je zakucao i preko Kevina Garneta), a onda je stigao u Barselonu. To je odluka zbog koje se kaje čitavog života.

“Upoznao sam divne ljude, ali možda i najgora moja košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine”, ispričao je Kasun za “Podcast inkubator”.

U ABA ligi je nosio dres Zagreba, a u Barseloni nikako nije uspevao da pronađe zajednički jezik za Duško Ivanovićem, crnogorskim trenerom.

“Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Ja sam izgubio 12 kila u sedam, osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom”, otkrio je on.

Igrao je povređen jer mu Ivanović nije verovao.

“Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je tako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik ili da me otera sa treninga.”

Onda je došla sezona 2007/2008 kada se samo srušio na terenu.

“On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine umesto šest meseci vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere, je** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu”, otkrio je hrvatski košarkaš.

Pojasnio je i detalje operacije tokom koje je morao da bude budan.

“To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim”, ispričao je hrvatski košarkaš.

Samo nedelju dana kasnije je opet bio na terenu.

“Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je voleo naterao da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri p**** materine”, završio je Kasun.

BONUS VIDEO Košarkaši Crvene zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, TwitterInstagram