in

Evroliga posetila Beograd, oduševljeni pripremama za Fajnal-for

Beograd se sprema za događaj godine.

Do početka Fajnal-fora košarkaške Evrolige ostalo je malo više od mesec i po dana, a grad Beograd vrši temeljne pripreme za organizaciju ovog velikog sportskog događaja. Tim povodom u srpskoj prestonici prethodna tri dana boravila je delegacija Evrolige, koja je brojala čak 50 članova.

„Održana je serija sastanaka“ kaže predsednik Organizacionog odbora Fajnal-fora Goran Šašić.

On je izneo kako teku pripreme za veliki događaj.

WIzvršili smo sve neophodne tehničke probe i prošli kroz sve segmente organizacije završnog turnira Evrolige. Obišli smo i sve lokacije, a osim Štark arene tu mislim i na Halu sportova „Ranko Žeravica“ koja će biti domaćin finalnog Evroliginog turnira za juniore, Savski trg na kome će biti organizovana fan zona, kao i hotele koji su predviđeni za učesnike i zvaničnike. Sa predstavnicima Evrolige usklađeni su svi planovi i programi, sinhronizovane ideje u zabavnom i promotivnom smislu, koji treba da upotpune ceo događaj. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da organizacija ovog košarkaškog spektakla ide u odličnom pravcu”, konstatovao je Šašić.

Poseban fokus bio je na detaljima koji se tiču organizacije samih utakmica.

“Tokom posete delegacije Evrolige, planirana je i organizovana test utakmica, kako bismo napravili simulaciju svega onoga što nam predstoji. U Štark areni već je postavljen novi parket, koji je namenski urađen samo za Fajnal-for. Takođe, proverena je ispravnost svih tehničkih uređaja i utvrđene sve pojedinosti oko ceremonije dodele priznanja”, objasnio je Šašić.

On je istakao da su u Evroligi zadovoljni tekom priprema.

“Predstavnici Evrolige se izuzetno zadovljni vraćaju u Barselonu, s obzirom da nisu imali primedbe. Za kratko vreme, zahvaljujući velikoj ažurnosti i profesionalnosti ljudi koji su angažovani u lokalnom organizacionom odboru, uz naravno veliku podršku državnih i gradskih struktura, urađen je ogroman posao i mi smo već sada praktično spremni. Sa velikim optimizmom očekujemo finalni turnir Evrolige i nema sumnje da će Beograd i Srbija ponovo ispuniti sve najviše standarde kada je u pitanju organizacija velikih sportskih događaja”, zaključio je Šašić.

Fajnal-for Evrolige na programu je od 19. do 21. maja.

BONUS VIDEO Trijumf Partizana za kraj Evrokupa, najbolji momenti duela sa Trentom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram