in

Dominacija Pantera u Oaki , Partizan posle drame do treće vezane pobede

Dominacija Pantera u Oaki , Partizan posle drame do treće vezane pobede

Crno-beli su zabeležili treću pobedu u Evroligi, prvu na gostovanju. Glavna zvezda meča bio je Kevin Panter sa 29 poena, od čega 20 u prvom poluvremenu.

Partizan je u prvoj deonici vodio sa čak 31:13, nošen Panterom, uz doprinos Ledeja, Lesora i Madara, na veliku pauzu se otišlo sa +13, odnosno 54:41.

Tim Dejana Radonjića izlazi sa potpuno drugačijim licem. Agresivnijom odbranom se vraćaju i dolaze do poena zaostatka sredinom treće deonice.

Panter posle odmaranja u trećoj deonici je u poslednjoj četvrtini ponovo “upalio motore” i krenuo da postiže trojke i teške poene.

Njegova inspiracija, uz pripomoć Egzuma promdorima i Anđušića sa penala su održavali Partizan na bezbednoj distanci. 

Valja da se istakne da je meč bio zaustavljen sredinom četvrte četvrtine usled burnih reakcija publike i predmeta koji su uletali na teren. Navijači Panatinaikosa su bili izrevoltirani sudijskim odlukama. Član medicinskog tima Partizana je pogođen flašom u leđa.

Na kraju, posle mnogo “glavobolje” Partizan beleži treći uzastopni trijumf i sada je na 3-3. Panatinaikos je na 1-5. 

Osim Pantera su se istakli dabl-dablovima Matijas Lesor (15 poena, 11 asistencija), Zek Ledej (13 poena, 10 skokova), Dante Egzum je upisao 12 poena, Jam Madar i Danilo Anđušić su postigli po 10 poena.

Dvejn Bejkon i Nejt Volters su nosili Panatinaikos sa po 17 poena, Derik Vilijams ih je sledio sa 14 poena, Mateuž Ponitka je dao 12 poena. 

U narednom kolu, crno-beli nastavljaju duele sa grčkim timovima, gostuje je Olimpijakosu.