in

Bajern preko Efesa do prvog trijumfa, klupski rekord Baskonije protiv Makabija

Bajern preko Efesa do prvog trijumfa, klupski rekord Baskonije protiv Makabija

Meč Bajerna i Efesa bio je pun preokreta. Rezultatska klackalica viđena je u prvom poluvremenu. Gosti iz Istanbula su u trećoj deonici stigli do 55:48, ali nisu uspeli da prednost i održe ili učine još ubedljivijim. 

Izabranici Andree Trinkijerija su krenuli u preokret i vrlo brzo poveli 62:61 na kraju treće četvrtine. Bajern je u završnici stigao do dvocifrene prednosti, koju Efes nije mogao da sustigne.

Pridošlica u redove Bajerna Kašijus Vinston je bio najefikansiji kod pobedničkog tima sa 17 poena, pratio ga je Ajzak Bonga sa 12 poena.

Vasilije Micić je postigao 24 poena, najviše na obe strane. Vil Klajburn je dao 21 poen.

Bajern je na 1-5, dok je Efes sa 2-4.

Baskonija je upisala klupski rekord, čak 116 poena na meču sa Makabijem.

Najraspoloženiji u klubu iz Vitorije bio je Markus hauard sa 23 poena, potom slede Maik Kocar sa 17, Darijus Tompson sa 15, Vanja Marinković sa 14 i Rokas Gerdaitis sa 13 poena.

Lorenco Braun se istakao u bledom Makabiju sa 20 poena.

Obe ekipe su na skoru 4-2.

Džanan Musa je sa 25 poena nosio Real Madrid protiv Olimpije Milano. “Kraljevski klub” je sredinom treće četvrtine rešio pitanje pobednika i obezbedio dovoljnu razliku za siguran trijumf.

Balkanski tandem u Realu je bio u formi, Musu je ispratio Mario Hezonja sa 15 poena. Valter Tavares je dao 11 uz devet skokova.

U redovima Olimpije Milano je Kevin Pengos ubacio 21 poen. Nikolo Meli je bio najbliži sa 12 poena.

Real i Olimpija imaju po tri pobede i poraza.