in

ZAGREBAČKA SRAMOTA NESTAJE SA LICA ZEMLJE: Hrvati PRESEKLI

ZAGREBAČKA SRAMOTA NESTAJE SA LICA ZEMLJE: Hrvati PRESEKLI

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski novinar Tomislav Dasović otkrio je da će stadion “Maksimir” biti srušen, a da će umesto njega Zagreb raspolagati sa potpuno novim objektom.

Žurnalista iz komšiluka bio je gost UEFA, a napisao je tekst u “Jutarnjem listu”, gde je izneo detalje pozivajući se na izvore direktno iz hrvatskih vlasti.

– U UEFA raspolažu verodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada zaista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion u ‘Maksimiru’ biće kapaciteta 32.000 mesta. Postojeći objekat biće srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvezdice. Prema informacijama kojima raspolaže Nion, priprema dokumentacije za taj projekt trebalo bi da bude završena do kraja 2023. godine, te bi tokom 2024. godine mogli početi građevinski radovi – naveo je Dasović u svom tekstu.

Stoga, aktuelni prvak Hrvatske će i naredne sezone igrati na “poluraspalom” objektu koji je stekao reputaciju jednog od najružnijih stadiona na “starom kontinentu”.

U tekstu se dodaje da je u toku priprema dokumentacije za zamenski projekat, odnosno drugi stadion čiji kapacitet bi bio 12.000 mesta i čija bi izgradnja trajala devet meseci.

Osim dva stadiona, u Zagrebu bi se gradio i kamp HNS-a, gde bi bilo i novo sedište Saveza.

Spekuliše se da je Vlada Srbije za rekonstrukciju i izgradnju stadiona obezbedila čak 120 miliona evra, a deo sredstava biće investiran u splitski “Poljud”.