in

Vlasnici Mančester sitija kupili i Palermo

Kompanija CFG je navela da je bivši vlasnik Palerma Dario Miri zadržao 20 odsto vlasništva, a u narednom periodu ostaće predsednik kluba sa Sicilije. Finansijski detalji nisu saopšteni. Palermo se u junu vratio u Seriju B.

“Naš cilj je da u narednih nekoliko godina uđemo u Seriju A. Naš plan je ambiciozan, ali ovom klubu je potrebna Serija A. Palermo je istorijski i veliki klub i ima snažan i ponosan identitet. Neće da bude lako, moramo naporno da radimo.”, izjavio je izvršni direktor CFG-a Ferano Sorijano, a prenosi “Goal.com”.

Kompanija CFG je osnovana 2013. godine u Abu Dabiju, a potpuni ili delimični je vlasnik čak 11 klubova širom sveta, i to Mančester sitija, Njujork sitija, Melburna, Jokohame, Montevideo sitija, Ðirone, Sičuana, Mumbaj sitija, Lomela i ekipe Troa.

“Italija je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih fudbalskih zemalja na svetu, s bogatom istorijom uspeha reprezentacije i klubova, strastvenim navijačima. Oduševljeni smo što je kompanija CFG sada prisutna i u Italiji.”, dodao je Sorijano.