in

Totalni krah Španskih klubova u LŠ

Totalni krah Španskih klubova u LŠ

Grupna faza Lige šampiona završava se u sredu uveče, a već je jasno da se među 16 najboljih klubova Evrope plasirao se samo jedan španski predstavnik – Real Madrid, klub koji će na proleće pokušati da odbrani tron.

Madriđani će u poslednjem kolu sa Lajpcigom raspodeliti prva dva mesta u grupi, ali je kristalno jasno da će se naći na žrebu za osminu finala, koji je na programu već u ponedeljak. 7. novembra.

Sa druge strane, u Ligu Evrope su ispali Barselona i Sevilja, dok je madridski Atletiko u potpunosti završio sa međunarodnim takmičenjima za ovu sezonu.

Takav slučaj do ove godine nikada nije zabeležen u 21. veku, pošto su najčešće grupnu fazu prolazila sva četiri kluba iz Primere koja se takmiče u eliti, a bilo je slučajeva kada su to činila tri ili dva tima. Međutim, ovakav krah se Špancima nikada nije desio.

Španci u ovom milenijumu čak samo tri puta nisu imali predstavnika u polufinalu Lige šampiona, 2005, 2007. i 2020. godine, a neretko je bio slučaj da i po dve ekipe budu među četiri najuspešnije.