Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

TERMINATOR NA “MARAKANI”! Zvezda dobila BOLJEG od Vlahovića i Jovića!

TERMINATOR NA “MARAKANI”! Zvezda dobila BOLJEG od Vlahovića i Jovića!

Foto: Starsport/montaža

Marakana

Jovan Mijatović novi je biser škole Crvene zvezde. Snažan poput terminatora, ovaj 17-godišnjak koji je prošao sve mlađe kategorije tima sa Marakane, debitovao je za seniore u pobedi protiv Kolubare (2:0) gde je sve oduševio.

Od njega se tek očekuje da ostavi trag u crveno-belom dresu, a to je u razgovoru za Republiku potvrdio i direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović:

Možemo dosta da očekujemo, ali moramo voditi računa o njegovim godinama, broju utakmica koje će odigrati, kvalitetu takmičenja i odnosu prema individualnom radu i napretku – rekao je Mladenović.

Da li je za Mijatovićev razvoj bolje da igra seniorski ili omladinski fudbal?

Bitno je da igra, prevazišao je omladinski fudbal i treba se voditi računa o minutima koje dobija u seniorskom timu. Da li trenutno može da bude nosilac? Njemu je mesto u prvom timu, ali je veliki ulog i treba voditi računa kako će psihički da se razvija – smatra direktor omladinske škole tima sa Marakane.

SPECIFIČAN IGRAČ

Da li Jovan Mijatović može da se uporedi sa igračima poput Luke Jovića i Dušana Vlahovića?

To su različiti tipovi igrača. Fizički je mnogo jači nego Jović i Vlahović što su bili u njegovim godinama. Oni su napravili sjajne karijere i bilo bi lepo da i Mijatović napravi nešto slično. On je ipak specifičan, razlikuje se od njih i ima kvalitet da uspe. Poznavajući ga, mislim da neće biti problem da se izbori psihički – smatra Dragan Mladenović.

Foto: Starsport

Mladenović nahvalio mladog Mijatovića

Omladince Zvezde čekaju iskušenja u Ligi šampiona, da li bi Mijatović mogao da donese evro-titulu na Marakanu?

Teško, jer ne znamo da li će igrati. Mislim da je njegov put bliži seniorskom fudbalu nego omladincima – otkrio je Mladenović.

Mijatović je debitovao u velikom stilu i pred njim je velika karijera, da li će omladinska škola Crvene zvezde u orbitu izbaciti još nekog igrača koji bi mogao da dobije status legende?

Treba verovati u decu i definitivno postoji kvalitet, ne samo kod Mijatovića, već i kod drugih fudbalera iz omladinske škole i Grafičara. Sigurno će jednom prilikom doći igrač poput Pižona, Piksija, Kuleta Aćimovića, Dragana Džajića i ostalih legendi Zvezde – zaključio je Dragan Mladenović.

BONUS VIDEO

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.