in

Selektor Japana prvi objavio sastav tima za Mundijal

Selektor Japana prvi objavio sastav tima za Mundijal

Selektor Morijasu, koji je reprezentaciju vodio i na igrama u Tokiju, izbor jr bazirao na novim mladim igračima, a izostavio je nekoliko igraća koji su igrali na prethodnom Mundijalu.

To je izazvalo brojne negativne komentare u javnosti u kojima se ističe da mnogi igrači poput Juki Soma iz Nagoje, Dajzen Maeda iz Seltika i Ajase Ueda iz Serkl Briža za sobom imaju manje od deset nastupa za tim reprezentacije.

Selektor je na to odgovorio da je izbor zasnivao na igračima koje već od ranije poznaje, koji neguju timsku igru i siguran je da će pružiti maksimum.

Među njegovim izabranicima je i Takuma Asano, nekadašnji fudbaler Partizana, sada uzdanica nemačkog Bohuma.

Reprezentaciju Japana u Kataru predstavljaće:

golmani Šuići Gonda (Šimizu), Danijel Šmit (Sent Trojden), Eiđi Kavašima (Strazbur),

defanzivci Miki Jamane (Kavasaki), Hiroki Sakai (Urava), Maja Jošida (Šalke), Takehiro Tomijasu (Arsenal), Šogo Taniguči (Kavasaki), Ko Itakura (Menhengladbah), Hiroki Ito (Štutgart), Juto Nagatomo (FK Tokio), Juta Nakajama (Hadersfild),

vezisti Vataru Endo (Štutgart), Hidemasa Morita (Sporting), Ao Tanaka (Fortuna Dizeldorf), Gaku Šibasaki (Leganes), Kaoru Mitoma (Brajton), Daiči Kamada (Ajntraht), Ritsu Doan (Frajburg), Džunja Ito (Rems), Takumi Minamino (Monako), Takefusa Kubo (Real Sosijedad), Juki Soma (Nagoja),

napadači Daizen Maeda (Seltik), Takuma Asano (Bohum), Ajase Ueda (Serkl Briž).

Reprezentacija Japana je u grupi E sa Nemačkom, Španijom i Kostarikom, a prvi meč igraće 23. novembra sa selekcijom Nemačke.