in

Selektor i reprezentacija zaslužuju mir uoči Svetskog prvenstva

Selektor i reprezentacija zaslužuju mir uoči Svetskog prvenstva

Bjeković, koji je bio jedini kandidat za novog predsednika FS S, povukao je ranije danas kandidaturu na sednici Skuštine Saveza u Staroj Pazovi.

“Želeo bih da kažem da mi je bilo zadovoljstvo da u proteklom periodu obavljam dužnost zamenika predsednika FS S. Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovekom, koji je za veoma kratko vreme preporodio našu A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svetskog fudbala. Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika FS S. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji”, rekao je Bjeković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Bjeković je istakao da želi sreću reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstva u Kataru.

“Ceo život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbedim što bolji ambijent pred SP. Hvala svima na poverenju i uspešnoj saradnji”, dodao je Bjeković.

Fudbalski savez Srbije je bez predsednika od marta 2021. i odlaska Slaviše Kokeze, a nova Izborna skupština trebalo bi da se održi početkom naredne godine.