in

Samo da ne provociraju opet Srbe

Svi se nadaju mirnom meču

Urednik švajcarskog Blika najavio je meč Srbije i Švajcarske na Mundijalu.

Žreb je spojio Srbe i Švajcarce, koji u svojim redovima imaju Albance koji su poslednji mundijalski susret iskoristili 2018. za provokacije.

„Desilo se ono čemu se niko nije nadao: Švajcarska ponovo susreće Srbiju. I to u, verovatno, odlučujućoj utakmici treće grupe. Posle iskustava na Svetskom prvenstvu 2018. sa provokacijama naših igrača Granita Džake i Džerdana Šaćirija i pratećih slavlja dvoglavog orla, ovo će biti izazov“, piše u uvodu.

Nikola Jokić

Unapred se priprema tim za tenzije.

“Ne samo na terenu, već i van njega. Igrači moraju da budu psihički dobro pripremljeni za ovu utakmicu i da ne dozvole da budu provocirani. Dobro je što u Muratu Jakinu ovog puta imate trenera koji će sigurno podići svest i rešiti stvari. A inače? Igrati protiv Brazila na Svetskom prvenstvu je uvek sjajno. Nije bitno da li je 2018. bila takva. Samo ime Nejmar će naelektrisati sve.”

Za razliku od prvenstva u Rusiji, Srbija šampionat otvara protiv Brazila 24. novembra.

Nakon meča protiv najuspešnije selekcije u istoriji, sredi okršaj sa reprezentacijom Kameruna 28. novembra, a onda poslastica za kraj.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv starih dužnika Švajcaraca i to bi mogao da bude meć za prolaz dalje, a biće odigran 2. decembra.

Ukoliko preživi komplikovanu grupu i prođe dalje, Srbiju čeka potencijalno duel sa Portugalcima.

U grupi H sa kojom se ukršta nađa grupa nalaze se i Južna Koreja, Gana, Urugvaj.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi u Kataru na žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu