in

Rusima oduzet Superkup Evrope, UEFA premestila spektakl u Atinu

Do sada je ruski fudbal na više mesta ispaštao zbog rata koji je ta zemlja povela u Ukrajini.

Evropska fudbalska unija (UEFA) oduzela je Rusiji i gradu Kazanju domaćinstvo utakmice Superkupa Evrope, koja bi trebalo da se odigra u avgustu.

Grad Kazanj, koji je bio jedan od gradova u kom se igralo i Svetsko prvenstvo 2018, trebao je da bude domaćin uvodne utakmice sezone 2023/24 u kom se sastaju pobednik Lige šampiona i osvajač Lige Evrope.

Meč Superkupa odigraće se umesto u Kaznju u Atini na stadionu „Jorgos Karaiskakis“, 16. avgusta, saopštila je UEFA posle sastanka Izvršnog odbora.

Ruskim timovima zabranjeno je učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA i FIFA od 28. februara zbog ruske invaziju na Ukrajinu.

Međunarodni olimpijski komitet je takođe savetovao sportskim organima da ne dozvole Rusiji da bude domaćin međunarodnih sportskih događaja.

UEFA je u sredu većala i o drugim stvarima, poput dodele domaćinstva Slovačkoj za Evropsko prvenstvo 2025. za ekipe do 21 godine, o promenama u takmičenjima poput Lige nacija i kvalifikacijama za evropska prvenstva, kao i o protokolu u vezi sa koronavirusom.

BONUS VIDEO: Nove tenzije u Fudbalskom Savezu Srbije – kako se i kome raspodeljuje novac?