in

Preminuo predsednik koji je klubu posvetio više od deceniju života

Preminuo predsednik koji je klubu posvetio više od deceniju života

Tužni dani za engleski fubdal, posebno za ljude iz istočnog dela Londona

Dejvid Gold, jedan od dvojice predsednika Vest Hema, preminuo je u sredu u 87. godini zvanično je objavio klub.

„Sa dubokom tugom Vest Hem može da potvrdi da je jedan od predsednika kluba Dejvid Gold, preminuo mirno ovoga jutra nakon kratke bolesti“, naveli su iz kluba.

Oglasio se i Goldov bliski saradnik, odsnosno drugi predsendik kluba Dejvid Salivan.

„Svi u klubu, sa dubokom tugom i slomljenog srca žalmo zbog smrti našeg kolege i prijatelja Dejvida“, rekao je Salivan.

To nisu bile jedine reči koje je uputio kolegi.

„Od svih naših zajedničkih poslova, ni jedan nam nije doneo toliko sreće i učinio nas toliko ponosnim kao dan kada smo preuzeli Vest Hem, naš klub, te 2010. godine. Dejvid je imao dugu i neraskidivu vezu sa ‘čekićarima’, odrastao je pored Bojlen graunda i nastupao je za klub u mlađim selekcijama. Uvek je želeo samo ono što je najbolje za Vest Hem i njegova smrt je težak i veliki gubitak za sve nas“.

Povodom ove tragedija oglasio se i trener Vest Hema Dejvid Mojes.

„Veoma sam tužan zbog ove vesti, u ime igrača i stručnog štaba želim da iskažem najdublje saučešće Dejvidovoj porodici u ovom teškom trenutku. Gospodin Gold je često bio sa nama na treninzima i uvek je bio velika podrška, neko ko nas je ohrabrivao. Svi smo znali da je iskreno voleo klub i da je u svom srcu bio njegov veliki navijač. Uvek je pokazivao zanimanje za ljude koji rade u klubu i bio je spreman da pomogne na svaki način na koji je mogao. Svima će nam mnogo nedostajati“.

Zanimljivo je da je Gold bio predsednik Birmingema do 2009. godine, a da je voleo Vest Hem još od malih nogu, tako da su mu se ispunile želje da ima funkciju u klubu.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda