in

Predstavnici FIFA i UEFA poželeli sreću “Orlovima” u Kataru

Predstavnici FIFA i UEFA poželeli sreću “Orlovima” u Kataru

Foto: Starsport

Pozdrav kapitena Srbije Dušana Tadića i rekordera Aleksandra Mitrovića

Sednica skupštine Fudbalskog saveza Srbije održana je u utorak u Kući fudbala, u Staroj Pazovi, a njoj su prisustvovali predstavnici FIFA i UEFA.

Prvi od njih je reč dobio predstavnik UEFA Luka Nikola.

 Dobra vest danas je sto imamo kvorum i moguće je održati Skupštinu. Poslednji korak je da se izabere novi predsednik na četiri godine. Moram da obratim pažnju na povlačenje kandidature g. Bjekovića. Novi izbori moraće da budu održani u skladu sa fudbalskim procedurama FSS. Zahvaljujući reformama, FSS sad ima jaku pravnu osnovu i temelj za sve čime će se u budućnosti suočiti. Srbiji su potrebni mir i stabilnost, a Jovan (Šurbatović prim.aut) i njegov tim rade sjajan posao. Najvažnije je ono što radi Dragan Stojković sa “Orlovima” i na tome mora biti fokus fudbalske zajednice u Srbiji. Mi iz UEFA ćemo nastaviti da stojimo rame uz rame sa FSS, a nakon SP bićemo tu da pratimo izborni proces i pruzimo pomoć ako bude potrebno. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Luka Nikola

Nastavio je o predstojećem Mundijalu, gde se nada da će Brazil i Kamerun ispasti u grupnoj fazi.

– Dolazim iz Švajcarske, pa sam malo pristrasan. Nadam se da ćemo ovoga puta i vi i mi proći u nokaut fazu na Mundijalu – rekao je Nikola.

– Verujem da ćete sjajno proći na Svetskom prvenstvu. Takođe, izuzetno smo zadovoljni razvojem ženskog fudbala u Srbiji – poručio je Mamadov.