in

Poznato ko će suditi večiti derbi

FSS doneo odluku.

Srđan Jovanović, najbolji srpski sudija u ovom trenutku, delegiran je da sudi 167. duel Crvene zvezde i Partizana (subota, 18), koji bi mogao da odluči pitanje šampiona Srbije za sezonu 2021/2022.

Pored njega, pomoćni arbitri će biti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, četvrti sudija biće Miloš Milanović.

U VAR sobi će sedeti Momčilo Marković i Bojan Banović.

Jovanoviću će ovo biti četvrti meč Crvene zvezde i Partizana koji sudi, od čega treći koji spada u kategoriju “večiti derbi”, pošto je uz dva prvenstvena delio pravdu i na jednom kup meču ova dva kluba, kada je osvajač odlučen boljim izvođenjem penala.

Prvi derbi, i to 161. odigran u Humskoj, okončan je pobedom crno-belih 2:0, a Jovanović je Zvezdi poništio pogodak, što je i sudijska komisija okarakterisala kao grešku jer se nalazio van kaznenog prostora.

Iz tog razloga se našao na meti Zvezdana Terzića:

“Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol”, rekao je Terzić tada, 2019. godine.

Imali su i partizanovci šta da zamere Jovanoviću, razlog je poraz od Vojvodine sa 3:2 u mandatu Sava Miloševića, koji je gađao flašicom sudiju zbog jedne odluke da se ne svira faul nad Sadikom u kontri crno-belih.

“Nakon brutalne krađe u Novom Sadu, kompletnog inženjeringa sudijske organizacije u sadejstvu sa čelnicima FSS-a, FK Partizan je zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja”, poručili su iz kluba tada, a Milošević je posle toga otišao iz Partizana.

Drugi prvenstveni duel je 166. susret “večitih” koji je sa 2:0 pripao timu Dejana Stankovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram