in

Piksi odbrusio novinaru zbog pitanja o Džaki i Šaćiriju

Selektor nije naseo na provokaciju.

Sudbina je htela da na žrebu u Kataru za Svetsko prvenstvo Srbija ponovo završi u grupi sa Brazilom i Švacarskom dok je četvrti protivnik reprezentacija Kameruna.

Na šampionatu u Rusiji, duel sa Švajcarcima obeležile su i provokacije Albanaca u redovima Švajcarske, Granita Džake i Đerdana Šaćirija.

Švajcarski novinari su odmah posle žreba pokušali da selektora Srbije isprovociraju pitanjem u vezi tog incidenta.

“Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo” odgovorio je Stojković.

Sa druge strane, srpski novinari su ga pitali da li je ovo priilika za osvetu.

“Ne. Nisam imao tu vrstu komentara. Bilo je neko pitanje vezano za osvetu kod novinara. Ja kažem koju osvetu, nema u sportu osvete. Izađeš na teren, boriš se igraš za svoj dres i državu. Ovde nema nikakve osvete, to što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili tu utakmicu. Ovde se zna šta Srbiji treba da ode u nokaut fazu i da preskoči prvu prepreku”.

On je svestan da će se o tome pisti i da to ne može da zabrani nikome.

“Biće toga, ne možete da zabranite medijima da iskoriste te gluposti koje su se desile pre četiri godine. Ali ja smatram prvo da su ljudi iz FS Švajcarske naši prijatelji. Pre svega sportski prijatelji da respektujemo jedini druge, da će i oni skrenuti pažnju da se te stvari, provokacija eventualna da se ne dešava. Mislim da će oni preneti poruku svojim igračima da budu sportsmeni, na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti nikakav problem, jer mene lično politika ne zanima. Niti me zanima da nekog provociram, ne bih voleo niko da me provocira. Ako neko želi da to radi, nek izvoli nikakav problem, neću obraćati pažnju na tako nešto, smatram da su to gluposti. Mislim da su igrači koji su bili deo tih dešavanja, dovoljno pametni da ne ponavljaju te greške. To je moje mišljenje, jer je to apsolutno nepotrebno. Na terenu će se videti ko je bolji”.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi u Kataru na žrebu za Svetsko prvenstvo 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram