in

Petrić potpuno iskren pred Maltežane

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 igraju meč plej-ofa za Ligu konferencija protiv Hamruna sa Malte, a Goran Petrić, novi trener “parnog valjka”, još jednom je stao u zaštitu igrača.

„Već smo odigrali jednu utakmicu, sa jednim treningom, sada smo imali dva treninga, pa novi meč. Nije naivno, moramo da uradimo par domaćih zadataka da bismo bili bolji od ekipe koja je igrala već šest utakmica u Evropi. Nadam se da su se momci podigli što se tiče psihičke barijere i da će dati maksimum“. počeo je Petrić.

Aleksandar Mitrović

Govorio je i o izlasku iz igračke krize crno-belih koji su slavili na samo dva od sedam mečeva ove sezone.

“Ako se budemo plasirali u grupnu fazu i pružili bolju igru nego protiv Mladosti, momci će sami po sebi izaći iz krize. Ja sam u svojoj karijeri dva puta imao ovakvu situaciju, jednom u Kristal Palasu, jednom u Partizanu. Samo se jednostavnim stvarima može izaći iz krize. Meni je poenta da se igrači opuste, ono što trenutno mogu da rade. Možda ćemo raditi neke jednostavne stvari na terenu, pa ćete videti. Samo želim da se opuste i vrate na normalu.”

Dugo je bio u Partizanu i zna savršeno kako funkcioniše klub.

“Da se ne ponavljam, bio sam igrač i funkcioner ovde, sada sam trener. Sve sam prošao. Smeta mi što navijači prozivaju igrače koji su najmanje krivi. Tražim punu podršku, ako treba neko da se proziva, neka prozivaju mene. Samo neka budu uz igrače. Mnogo je bitno, pogotovo za mlade igrače da osete podršku.”

Istakao je kako se pripremaju za Hamrun.

“Imali smo analizu. Igrači znaju da ne smeju da se opuste. Profesionalci su, vode računa o tome. U Hamrunu su sve stranci, gledao sam utakmice protiv Levskog, koji su prošli. Nezgodna ekipa. Moramo da uradimo sutra tri, četiri domaća zadatka da bismo bili na nivou.”

Novinari je zanimalo šta podrazumeva pod “tri, četiri zadatka”, a on je spremno odgovorio.

“Dobar kuvar ne odaje svoje tajne.”

Progovorio je i pojačanjima.

“Potrebno je da se pojača sredina terena i uspostavi balans. Potrebna su nam dva igrača u sredini. Teško je sad kad su počela prvenstva. Nisam za to da neko dođe samo da bi bio na broju, već da zaista pomogne

BONUS VIDEO “Grobari” skidali dresove igračima Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram