in

OTKRIVAMO Šta će se dešavati u FSS, izbor predsednika tek u januaru

OTKRIVAMO Šta će se dešavati u FSS, izbor predsednika tek u januaru

Dobili smo rasplet “čekalice” koja je u Staroj Pazovi trajala više od sat vremena.

Nenad Bjeković u ponedeljak nije izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije jer na Skupštinu nije došao dovoljan broj delegata.

Fudbalski savez Srbije, FSS, izborna skupština

Kako nije bilo kvoruma, Skupština je odložena za 24 sata, pa će biti održana u utorak u 14 sati.

Očekivalo se da će 31. oktobra biti posle godinu i po dana izabran i novi predsednik Saveza, ali kako saznajemo, taj izbor će sačekati do posle Mundijala u Kataru.

Sa UEFA, čiji je predstavnik Luka Nikola u Beogradu, dogovoreno je da se u utorak konstituiše Skupština i da se usvoji finansijski izveštaj, te da se verifikuju mandati.

Skupština bi nakon toga trebalo da se prekine bez izbora predsednika i članova Izvršnog odbora, iako je rečeno da će dnevni red biti isti kao i u utorak.

Dnevni red je imao 11 tačaka, od kojih su obrisane poslednje tri, gde spada i izbor članova nezavisnih tela FSS i izbor lica ovlašćenog za upis promene podataka – novih zastupnika FSS u registar udruženja i saveza u oblasti sporta.

Ostale tačke poput izveštaja o radu, usvajanje dnevnog reda, verifikacija mandata, izveštaj verifikacione komisije, izbor radnih tela Skupštine njeno otvaranje i razmatranje zapisnika sa sednice – ostaju.

Sledeća Skupština će biti održana u januaru, kada će biti izabrano rukovodstvo Saveza.

FSS već godinu i po dana nema „glavu“, pošto je još marta 2021. sa funkcije predsednika otišao Slaviša Kokeza.

Gotovo čitav taj period do danas Nenad Bjeković je bio u funkciji vršioca dužnosti, a na izborima kojih je trebalo da bude utorak bio je jedini kandidat.

Njegovoj kandidaturi su se protivili iz Crvene zvezde, ali i navijači kluba iz Ljutice Bogdana.

BONUS VIDEO Piksi izašao: Hoćete spisak da vam kažem?