in

Novinar upucan u glavu, dečaka (8) sa tumorom brutalno napali huligani

Novinar upucan u glavu, dečaka (8) sa tumorom brutalno napali huligani

Jezivo.

Navijači Ažaksioa brutalno su napali dečaka Kenza (8), koji ima tumor zbog kog gubi vid. Nasilje se desilo na utakmici.

Ovaj klub, dočekao je Olimpik Marsej u poslednjem kolu francuske Lige 1. Dečak je došao u dresu Marseja. On je povređen u napadu desetak navijača Ažaksioa, a njegov otac zadobio je dva udarca pre nego što su im oduzeti i zapaljeni dresovi Marseja.

Navijači dva francuska kluba sukobili su se i uoči meča, tokom kojeg je novinar televizijskog kanala „Frans 3″ upucan u glavu i prebačen u bolnicu.

„Ažaksio je 25. aprila imao zadovoljstvo da ugosti malog Kenza, koji ima tumor na mozgu. Njegov san je bio da upozna igrače Marseja, kluba njegovog grada i srca. Kenzo i njegova porodica su pozvani da bi dečak mogao tokom utakmice ostvari svoj san, koji se ubrzo pretvorio u noćnu moru jer su Kenza i njegovu porodicu, koji su došli u dresovima Marseja, sramno napali pojedinci koji su upali u njihovu sobu.

Obezbeđenje kluba pobrinulo se za Kenza i njegovu porodicu tako što ih je ispratilo do svlačionice kako bi dečak mogao da ispuni svoj san. Ti napadači ni na koji način ne predstavljaju vrednosti našeg kluba. Ništa ne može opravdati ovakvo ponašanje! Klub najoštrije osuđuje neviđene postupke!

Ažaksio će otkriti detalje ove sramote. Čim naše službe identifikuju krivce, protiv njih ćemo podneti prijave. Ažaksio sarađuje sa malim Kenzom i njegovim roditeljima“, navodi se u saopštenju francuskog kluba.

„Gurnuli su mog sina, koji je potom udario glavom o ogradu. Udarili su ženu u lice, detetu otkinuli košulju i spalili je. Pre izlaska iz svlačionice, čak su i pljuvali na našu hranu. Kenzo je svestan da je teško bolestan. Zbog tumora gubi vid. Rekao mi je: ‘Pre nego što potpuno oslepim, želim da vidim Marsej u Ažaksiou.’ Zbog tih budala, on je traumatizovan“, rekla je Kenzova majka Amandin.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo, gol rabonom kakav se retko viđa