in

Navijači Barse opet obaraju rekord

Fudbalski klub Barselona saopštio je da je rasprodao sve ulaznice za utakmicu svoje ženske ekipe protiv Volfsburga u polufinalu Lige šampiona.

Ulaznice su prodate za nešto više od 24 sata na stadionu Kamp Nou, gde bi 22. aprila, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, mogao bi da bude oboren novi svetski rekord ženskog fudbala.

Barselona je navela da je 50.000 besplatnih ulaznica omogućila članovima kluba, koji su ih pokupili u ponedeljak, a da su popodne rasprodate ostale karte. Klub nije naveo tačan broj prodatih ulaznica.

Prema pravilima Evropske fudbalske unije (UEFA) jedan broj ulaznica ostavljen je za određene grupe, a na osnovu toga koliko ulaznica bude oslobođeno, one će se naći u prodaji uoči utakmice.

Barselona je prošlog meseca postavila svetski rekord ženskog fudbala, kada su četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida prisustvovala 91.553 navijača.

Prethodna rekordna poseta na utakmici ženskog fudbala bila je 90.185 navijača koji su 1999. godine gledali finale Svetskog prvenstva između SAD i Kine na Rouz Bolu u Kaliforniji.

U drugom polufinalu Lige šampiona igraju Lion i Pari Sen Žermen. Revanši su na programu sedam dana posle prvih utakmica. Finale Lige šampiona je u Torinu 21. maja.

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi u Kataru na žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Tagovi