in

Nadam se boljem terenu u Nišu nego prošle godine

“Teren Radničkog bio je neprihvatljiv za fudbalsku utakmicu”

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica izjavio je da crno-beli poštuju ekipu Radničkog, ali je istakao da će ići na pobedu u Nišu u 2. kolu Superlige Srbije.

Partizan je u prvom kolu Superlige u gostima pobedio Javor 4:0, dok je Radnički u Beograd identičnim rezultatom poražen od Crvene zvezde.

“Radnički je ekipa prema kojoj imamo zdravu dozu respekta, već sledeće nedelje izlaze na evropsku scenu i želimo im sreću. Radnički je odigrao u prvom kolu mnogo bolje nego što je to pokazao rezultat. Jasno nam je da ćemo pred sobom imati ekipu koja ima zdrave i realne ambicije”, rekao je Stolica.

On je istakao da će se Partizan truditi da od početka nametne svoj stil igre.

“Ne mogu da predvidim šta će se događati, ali trudićemo se da otvorimo utakmicu kvalitetno. Ali, kako bude odmicala utakmica odgovaraće i nama, jer ćemo se prilagođavati na teren, hvataćemo ritam, svaki minut koji zajedno provedemo na terenu je jako važan. Nije važno kako ćemo otvoriti utakmicu, nego kako ćemo je zatvoriti”.

Stolica kaže da ne zna u kakvom je stanju teren u Nišu.

“Nadam se da će biti u boljem stanju nego prošle godine kada je Partizan gostovao u Nišu, kad je bio neprihvatljiv za fudbalsku utakmicu”, dodao je trener Partizana.

On je iskazao veliko poštovanje prema treneru Radnuičkog Tomislavu Siviću.

“Sivić je jedan od naših cenjenijih trenera koji je dugi niz godina pokazivao kvalitet i kod nas i u inostranstvu. U prvom kolu u prvih 20, 25 minuta Radnički je više puta pogodio okvir gola, imao je ogroman broj stopostotnih šansi. Imaju brze i kvalitetne napadače. Mnogi njihovi igrači su prošli našu školu, imaju mlade reprezentativce sa velikim iskustvom igranja u Superligi i inostranstvu”.

On je rekao da ne zna da li će Ljubomir Fejsa i Fuseni Dijabate igrati protiv Radničkog, i pozvao je navijače da ih podrže klub.

“Pobeda je važna za sve. Navijači će znati da prepoznaju koliko je važno da budu uz nas. A jug Srbije je poznat kao naša velika navijačka baza. Uz njihovu podršku možemo i moramo da dođemo do pobede”, zaključio je Stolica.

Utakmica između Radničkog i Partizana biće odigrana u petak od 20 sati u Nišu.

BONUS VIDEO Kao na fudbalu: Đoković dizao meksičke talase

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram