in

MUKE ZA ZVEZDU! Ferencvaroš sa belom zastavom u Trabzonu?

MUKE ZA ZVEZDU! Ferencvaroš sa belom zastavom u Trabzonu?

Foto: Starsport

Detalj sa meča Zvezda – Ferencvaroš

Večeras se od 18:45 igraju poslednja dva meča u okviru grupe H u Ligi Evrope. Monako će dočekati ekipu Crvene zvezde, dok će se u Turskoj sastati Trabzon i Ferencvaroš.

Za Crvenu zvezdu je meč u Trabzonu podjednako bitan kao i onaj u Kneževini, a pred meč na stadionu “Šenal Guneš”, za crveno-bele stiižu jako loše vesti.

Stanislav Čerčesov, trener mađarske ekipe, put Crnog mora nije poveo Eldara Ćivića, Amera Gojaka i Adamu Traorea zbog povreda, Muhameda Bešića zbog žutih kartona, dok je Frank Boli ostao u Budimpešti iz predostrožnosti, jer je na poslednjoj utakmici u prvenstvu dobio udarac u glavu zbog kojeg je bio nekoliko trenutaka bez svesti.

Foto: Starsport

Stanislav Čerčesov, trener Ferencvaroša

Takođe, i među putnicima za Tursku postoje igrači koji vrlo moguće neće nastupiti večeras.

– Njih dvojica možda zaigraju, mada imaju po dva žuta kartona. Još imam vremena da odlučim da li ću ih poslati na teren – izjavio je Čerčesov kada su pitanju Denes Dibuš i Endre Botka.

Put Trabzona su takođe krenuli i brojni mladi igrači, koji imaju šansu da večeras debituju u drugom po kvalitetu evropskom fudbalskom takmičenju.

 Ovo je naša šesta utakmica u grupi, imamo vrlo zgusnut kalendar, a igraćemo bez nekoliko fudbalera zbog povreda. Poveli smo nekoliko mladih igrača sa nama, ali važan je ovo meč i za nas. Nismo opterećeni time da li će mladi debitovati protiv Trabzona ili ne – zaključio je trener Ferencvaroša.

Ukoliko Trabzon večeras pobedi Ferenc, što sada deluje vrlo verovatno, Zvezda će takođe morati da pobedi Monako ukoliko želi da obezbedi mesto u drugoj fazi Lige Evrope. Pritom, crveno-beli će morati da slave sa većom razlikom od Turaka, pošto Trabzon trenutno ima bolju poziciju kada je u pitanju gol-razlika.