in

Mladenović i Đuričić ne žele u Zvezdu, Mrkela priželjkuje špica i desnog beka

Mladenović i Đuričić ne žele u Zvezdu, Mrkela priželjkuje špica i desnog beka

Srpski reprezentativci su se povezivali sa crveno-belima i u poslednjih nekoliko meseci, ali od takvih pojačanja za sad nema ništa…

Fudbaleri Crvene zvezde su zvanično startovali sa pripremama za prolećni deo sezone, a sportski direktor Mitar Mrkela obratio se igračima, ali i predstavnicima medija na prvom okupljanju u 2023. godini.

„Nadam se da ćemo i ove godine biti uspešni onako kako smo bili prethodnih. U Crvenoj zvezdi je svaka sezona i utakmica nikad od većeg značaja. Čekaju nas teške obaveze, imali smo dugu pauzu i odmor koji nam je bio preko potreban. Sada smo na početku, imamo mesec dana pre prve utakmice sa Vojvodinom. Vreme ide veoma brzo, ovo je godina kada treba da potvrdimo vrednosti, budemo ponovo šampioni, osvojimo kup i direktno se plasiramo u Ligu šampiona. Spremamo se za to, već od danas pa u narednih mesec dana pa kroz sve mečeve koji nas čekaju u prolećnom delu prvenstva. Imaćemo prilike da razgovaramo i kažemo šta mislimo u narednom periodu. Želimo vam puno sreće i da Crvenu zvezdu obradujemo, kao što smo to radili minulih godina“, rekao je Mrkela.

Neizbežno pitanje je bilo o planovima crveno-belih u zimskom prelaznom roku.

„Radimo na prelazom roku. Kada su u pitanju igrači koji bi mogli da pojačaju Crvenu zvezdu, tokom prethodnog prelaznog roka smo započeli proces podmlatka i ubrzanja ekipe. Uradili smo veliki posao i nastavićemo u istom pravcu. Trenutno je primat većim delom usmeren prema letnjem prelaznom roku koji dolazi. Već su dvojica fudbalera potpisala ugovore sa našim klubom ove zime, a to su Lazar Nikolić i Uroš Spajić. Verovatno će biti još pojačanja, ali prioritet je sledeći prelazni rok, jer želimo da budemo jači za verujemo predstojeću Ligu šampiona“.

Prioriteti su na dve pozicije.

„Nikad ne pričamo da ćemo sigurno dovesti igrača na određenoj poziciji. Međutim, odredili smo prioritete i moguće je da dovedemo igrače koji igraju na poziciji desnog beka i napadača“.

Nije precizirao da li se radi o inostranim ili domaćim pojačanjima.

„U svakom slučaju će biti kvalitetno rešenje. Ne bih delio da li će pojačanje biti iz inostranstva ili Srbije“.

Uroš Spajić je već stigao na Marakanu, ali možda ne bude jedini reprezentativac Srbije koji će igrati za crveno-bele u bliskoj budućnosti.

„Naš cilj u svakom prelaznom roku jesu igrači koji su po kvalitetu iznad onoga što Crvena zvezda može da plati. Spajić je povratnik, fudbaler koji je igrao u inostranstvu i uvek tražimo takve igrače. Naša orijentacija je u tom smeru u budućnosti. Pokušaćemo da dovedemo u Crvenu zvezdu fudbalere koji nemaju dovoljnu minutažu u inostranim klubovima. Govorim o domaćim igračima, reprezentativcima. To je uvek prioritet“.

Kao moguća pojačanja pominjali su se Filip Đuričić i Filip Mladenović, ali oni ne žele da dođu u Zvezdu u ovom momentu. Mrkela je istakao da je sa Mladenovićem pričao dvaput, a Đuričićem jednom.

BONUS VIDEO Novaka Đokovića na Marakani blokirali navijači