in

Klub doveo dve velike zvezde

Sjajan potez Miljakovca.

Fudbalki klub Miljakovac nastavio je sa humanitarnim akcijama uz pomoć fudbala, a u svom stilu su najavili i novi poduhvat.

Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić i Nemanja Matić

„Nestvarna fudbalska vest stiže sa Miljakovca. Omiljeni beogradski niželigaš uspeo je da iz penzije vrati dve fudbalske legende i privoli ih u svoje jato. Dres Miljakovca obući će Marko Dević, nekadašnji reprezentativac Ukrajine i ikona Metalista iz Harkova i Miloš Mihajlov nekadašnji fudbaler Partizana, Voždovca i Konjaspora“, stoji u najavi kluba sa Miljakovca.

Dva fudbalera impozantne karijere ozvaničili su saradnju sa Miljakovcem na jednu utakmicu, i to utakmicu vredniju od bilo koje.

Miljakovčani će imati tu čast da se u sredu od 18 časova na Omladinskom stadionu sastanu sa ekipom OFK Beograda, a čitav meč imaće humanitarni karakter i biće posvećen udruženju NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i projektu „roditeljska kuća“.

NURDOR roditeljska kuća u Beogradu je projekat od nacionalnog značaja, koji će omogućiti da svako dete obolelo od raka koje ne živi u Beogradu, a dolazi sa porodicom u glavni grad zbog lečenja ima obezbeđen besplatan smeštaj i prevoz za sve vreme trajanja lečenja. Nova kuća će biti do sada najveća u Srbiji sa kapacitetom 13 porodičnih soba, prostorom za igru, dnevni boravak, velikim dvorištem i svim sadržajima koji će činiti da se porodice osećaju kao kod kuće.

Roditeljska kuća nije samo smeštaj, sobe i zidovi, već predstavlja sveobuhvatni program podrške koji omogućava da deci bolest ne oduzme detinjstvo, a roditeljima dostojanstvo.

OFK Beograd i Miljakovac ovim humanitarnim mečom započinju pripreme za novu sezonu i šalju jaku poruku fudbalskog zajedništva i prijateljstva klubova koje će u sredu doprineti da NURDOR bude korak bliže gradnji roditeljske kuće.

“Drago nam je što ćemo imati priliku da još jednom zaigramo na kultnom Omladinskom stadionu, ovoga puta u dresu Miljakovca, i da damo doprinos tako važnom projektu koji je pokrenuo NURDOR. Nadamo se da će meč između OFK Beograda i Miljakovca okupiti veliki broj ljubitelja fudbala i da ćemo svi zajedno poslati poruku podrške roditeljima i deci o kojima se brine udruženje NURDOR. Neka oni budu pravi pobednici meča u sredu, a mi njihova najveća podrška”, istakli su Mihajlov i Dević u zajedničkoj izjavi pred ovaj humanitarni meč.

Meč na Karaburmi igra se u sredu od 18 časova, a za posetioce će biti otvorena istočna tribina. Svi posetioci će na ulazu na stadion imati priliku da doniraju sredstva koja će biti usmerena udruženju NURDOR za finansiranje projekta “roditeljska kuća”.

Takođe, gradnju NURDOR roditeljske kuće možete podržati i slanjem humanitarne poruke bilo koje sadržine na broj 1150.