in

Ima foru da zaigra Ligu šampiona

Ima foru da zaigra Ligu šampiona

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo ima klauzulu po kojoj može da ode iz Al-Nasra.

Iako je tek stigao, u ponedeljak se iz aviona javio na putu ka novom klubu, Portugalac bi za manje od godinu dana mogao da napusti taj klub.

U danima nakon što je potpisao jedan od najunosnijih ugovora u istoriji sporta, otkriveno je da u tom ugovoru postoji i posebna klauzula po kojoj može da ode u Njukasl junajted.

Uslov je da se „svrake“ plasiraju u Ligu šampiona, što je bio Ronaldov cilj kada je tražio novi klub posle Mančester junajteda.

Pošto nije uspeo da nađe zainteresovani klub, otišao je u Al-Nasr, ali je Njukasl u vlasništvu Javnog investicionog fonda iz Saudijske Arabije, zemlje iz koje je i Ronaldov sadašnji klub.

Njukasl je trenutno treći u engleskoj eliti sa 34 boda, iza Mančester sitija sa 36 bodova i Arsenala sa 43, a ispred Mančester junajteda koji ima 32 boda.

Španska Marka, pored navoda o klauzuli, prenosi i da će Ronaldo otići na pozajmicu u Njukasl. Inače, u Al-Nasru je dobio ugovor do 2025. godine.

Ronaldova saradnja sa Mančester junajtedom je prekinuta usred sezone posle intervjua koji je Portugalac dao Pirsu Morganu, gde je rekao kako oseća da ga je taj klub izdao i gde je izneo niz kritika na račun menadžera „crvenih đavola“ Erika ten Haga.

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze