in

Ibrahimović isprozivao Mbapea i njegove roditelje

Ibrahimović isprozivao Mbapea i njegove roditelje

Bez dlake na jeziku.

Zlatan Ibrahimović je poznat kao neko ko bez pardona iznosi svoje stavove i zapažanja o aktuelnostima iz sveta fudbala. Nedavno je govorio o stanju u kom se nalazi njegov bivši klub Pari Sen Žermen, gde je sebe predstavio kao boga, a sada je tema bio Kilian Mbape.

Popularni Ibra imao je primedbe na račun basnoslovnih svota novca koje mladi Francuz zarađuje u PSŽ-u. Njegovo ponašanje i odnos prema karijeri takođe je nešto čime šveđanin nije zadoovoljan. Dotakao se i priče o njegovim roditeljima. Ali o Mbapeovim igračkim kvalitetima imao je samo reči hvale.

„Ne poznajem Mbapea kao osobu, ali kao igrač on je fantastičan. Međutim kada izgubite disciplinu onda gubite identitet. Zbog toga je Zidan – Zidan“, rekao je Ibrahimović.

Naglasio je i da je put kojim Mbape trenutno ide štetan za njegovu karijeru, konkretno ostanak u PSŽ-u.

„Je li Mbape napravio pravi izbor što je ostao u PSŽ-u? Za njega nije, ali za PSŽ jeste“. Sada se postavlja u situaciju da je važniji od kluba. PSŽ mu daje ključeve za to, ali nkada ne možeš i nisi veći od kluba“.

Takođe smatra i da su njegovi roditelji sebi previše dali za pravo.

„Njegovi roditelji postaju advokati, agenti, treneri. Od jedne stvari postanu druga i to je problem. Tada gubiš samodisciplinu i ko si onda. Danas sa novom generacijom roditelji misle da su postali zvezde. Pojavljuju se u novinama, ali šta mislite ko ste vi? Tačepite. Na vašem sinu, igraču je da radi i bude disciplinovan“, izjavio je Zlatan o Mbapeovim roditeljima.

Ibrahimovića su ove sezone povrede udaljile od terena, pa još uvek nije zabeležio prvi nastup u dresu aktuelnog šampiona Italije Milana.

BONUS VIDEO Zvezdin kolektivni odlazak u Monako