in

Fudbaleri stali na stranu desničara, legenda na to nije mogla da ostane nema

Fudbaleri stali na stranu desničara, legenda na to nije mogla da ostane nema

U drugom krugu predsedničkih izbora u Brazilu, Luiz Inasio Lula da Silva pobedio je u konkurenciji sa Žairom Bolsonarom, kontroverznim desničarem. Iako je kandidat levice osvojio tek nešto više od polovine glasova, to je bilo dovoljno da pobedi.

Fudbalsku javnost u Brazilu, a i u svetu posebno je zainteresovalo učešće fudbalera u ovim izborima. Jedan od onih koji su stali na stranu Bolsonara bila je i najveća fudbalska zvezda u zemlji Nejmar. Igrač Pari Sen Žermena je otvoreno podržao kandidata desnice putem video zapisa koji je objavio na Tiktoku, a i na Instagramu.

Rafael Nadal

Na snimku je imitirao pesmu koja poziva na glasanje za Bolsonara.

„Glasajte, glasajte i potvrdite, 22. je Bolsonaro“, glasi refren ove pesme, aludirajući na glasački broj svog favorita na izborima.

Posle objavljivanja rezultata izbora oglasio se i legendarni Žuninjo Pernambukano i osudio Nejmara za podršku koju je dao poraženom kandidatu, kao i sve ostale fudbalere koji su bili identične političke opredeljenosti.

„Pobesnim kada vidim fudbalere kako podržavaju desničare! Mi smo svi došli iz samog dna, iz masa, kako možete da podržavate ljude poput Bolsonara“, bio je ljut Žuninjo.

Nejmar nije jedini čovek iz fudbalskog sveta koji je podržao Bolsonara. Među njima, ima i nekih sadašnjih, ali i bivših fudbalera. Neki od njih su nekadašnji vezni igrač Juventusa Felipe Melo, legende poput Rivalda i Žulija Cezara, ali i sadašnji igrač Totenhema Lukas Mura koji se takođe oglasio ovim povodom:

„Nemam problem da kažem svoje mišljenje o ovome. Ja sam desničar, konzervativac. Cenim hrišćanske i porodične vrednosti, nema za mene idealnog kandidata, ali Bolsonaro je najbliži onoma u šta ja verujem. Lula podržava sve protiv čega sam, levu ideologiju, socijalizam i čak komunizam, koji nije ništa drugačiji od nacizma. Podržati Lulu je nemoguće“, rekao je Mura koji ove sezone ima malo minuta u Premijer ligi i po svemu sudeći, mogao bi da napusti Totenhem u sledećem prelaznom roku.

BONUS VIDEO Da li je ovo gol godine? Kakva majstorija slovenačkog fudbalera