in

Emotivna posveta gola bisera crno-belih

Gol posvetio posebnoj osobi koja više nije sa nama.

Fudbaleri Partizana su ubedljivom pobedom počeli novi šampionat pošto su u prvom kolu Superlige ubedljivo savladali Javor iz Ivanjice rezultatom 4:0.

Posebno moe da raduje navijače crno-belih to što su dvojica mladića iz omladinske škole dala ogroman doprinos pobedi svojim debitantskim golovima.

Prvo je Petković na svom debiju evrogolom načeo rivala, da bi u drugom poluvremenu i Samed Baždar postigao prvenac u dresu Partizana.

Petković je bio prepun utisak posle meča.

„Kada sam saznao da počinjem utakmicu, osećao sam pozitivnu tremu i nestrpljivo sam očekivao meč“, istakao je Petković.

On j istakao koliko mu je značilo što je već prolazio pripreme sa Partizanom.

„Od prošle sezone sam dosta napredovao u svemu, najviše sam dobio na samopouzdanju, a tu su mi mnogo pomogli stariji saigrači – da se oslobodim i igram kako najbolje znam. Naravno da postoji mali strah pred utakmicu, ali kada počne meč, sve prestane i svi imamo samo jedan cilj – da pobedimo“.

Nakon postizanja gola Petković je zaplakao, u jednom trenutku je pogledao i ka nebu i preksrstio se, a objasnio je i o čemu se radi.

„Bolji debi nisam mogao ni da sanjam! Kada imate Natha u ekipi, sve je mnogo lakše. Što se suza tiče, bile si radosnice! Nisam mogao da se kontrolišem u trenutku. Svi su mi na kraju čestitali! Puno mi znači podrška starijih saigrača. Gol je posvećen mom dedi koji je preminuo prošle godine, ali znam da je „odozgo“ sve ispratio“, kaže emotivno i ponosno Petković.

Mihajlo Petković, Foto: Starsport

Mladi Samed Baždar, u prvoj ovosezonskoj, a svojoj desetoj utakmici za seniorski tim Partizana, prvi put se upisao u listu strelaca.

„Zaista fantastičan početak lige. Svi smo se negde pribojavali gostovanja u Ivanjici, jer znamo da su baš ta prva kola na strani, iz različitih razloga, uvek mač da dve oštrice i da, ako mislimo da idemo na titulu, upravo tu ne smemo nikako da izgubimo bodove. Presrećan sam što je Partizan ovako krenuo i što smo dobili vetar u leđa za naredna kola. Što se tiče mene lično, ja sam presrećan, posebno jer je juče bio veliki praznik i siguran sam da sam nagrađen za trud i rad, ali i za one trenutke tuge, koje sam svaki put doživljavao, kada nisam uspeo da realizujem gol. Ovo je dokaz da rad i strpljenje donose najbolje rezultate, u pravom trenutku! Drago mi je da se i Ćićko (prim.aut – Mihajlo Petković) upisao u listu strelca i da se Andrade fenomenalno uklopio u ekipu. Uz rad i zajedničku želju, idemo napred – bez straha!“

Partizan sledeću utakmicu igraju u petak, protiv Radničkog u Nišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram