in

Ekspert objasnio zašto je igrač Čukaričkog morao napolje

Pojašnjena situacija o kojoj bruji Srbija.

Raka Đurović, jedan od vodećih sudijskih eksperata u Srbiji, prokomentarisao je za Nova.rs spornu situaciju sa meča Partizana i Čukaričkog (0:0) u 30. kolu Superlige.

Nakon sjajnog pasa u prostor Rikardo Gomeš je bio u prilici da izađe sam isred Novaka Mićovića, ali ga je Kovačević sprečio u tome startom sa leđa. Simović nije imao dilemu, izvadio je žuti karton i pokazao ga štoperu Čukaričkog, a ni nakon protesta fubalera Partizana nije promenio odluku, pa je domaći sastav nastavio meč sa istim brojem igrača.

O ovome je govorio i Đurović.

“Bio je očigledan crveni karton jer je bio pretposlednji igrač odbrane napravio očigledan faul. Ako je igrač bio u situaciji da dođe do lopte i da uđe u gol šansu, to je automatsko isključenje bez obzira gde se na terenu to desilo. Čak i da nema inteziteta i namere, ako ga je sprečio da uđe u gol šansu mora da se sankcioniše. Zašto VAR nije reagovao? Najčešće u sobi za VAR sede sudije koje su manjeg autoriteta od onih na terenu, pa oni nemaju autoritet da kažu glavnom da pogleda VAR”, rekao je Đurović za Nova.rs.

Nakon utakmice svoje nezadovoljstvo ovakvim raspletom izrazio je Aleksanar Stanojević:

“Bio je direktan crveni karton koji nije dosuđen a to direktno utiče na rezultat. Nije lako da se borimo sa svim ovim stvarima. Činjenice su vidljive. Imali smo u poslednje vreme nedosuđen crveni karton, nedosuđen penal, VAR koji ne radi. Teško je pored svih tih svih stvari da ostvarite sve pobede. Za protivnika imamo moćnu Zvezdu na svim nivoima i podrškom koju ima. Krenula su saplitanja, krenulo je čuveno proleće”, rekao je Stanojević po završetku meča.

Podsetimo, ranije i je Saša Ilić, trener Čukaričkog, pojasnio da smatra da je njegov igrač trebalo da bude isključen.

“Ja retko kada komentarišem suđenje, ali činjenica je da je Bojan Kovačević napravio faul, koji je trebalo da se sankcioniše crvenim kartonom”, rekao je Ilić.

BONUS VIDEO Navijači Partizana tražili titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram