in

Borjan o zapaljivim izjavama, odlasku iz Zvezde i prelasku u Dinamo

Golman Crvene zvezde otvoreno.

Milan Borjan, golman Crvene zvezde, iza sebe ima istorijsku sezonu, pošto je sa crveno-belima igrao osminu finala Lige Evrope, u Srbiji se crveno-beli nalaze na dobrom putu da odbrane titulu, u Kupu Srbije su stigli do polufinala, dok je sa reprezentacijom zauzeo prvo mesto u kvalifikacijama i bio jedan od najzaslužnijih za odlazak Kanade na Svetsko prvenstvo.

„U reprezentaciji sam sad već 12. godinu, kroz taj period smo imali dobrih igrača, ali nije bilo potrebne hemije. Sve je počelo da se menja kad je na klupu reprezentacije seo Džon Herdman. Napravio je čitav plan, promenio je način rada, priprema, analiza, doveo je puno mladih igrača.

Milan Borjan Kanada Canada

Stvorio je pravu hemiju u ekipi, neverovatno bratstvo među igračima, i zbog toga smo i napravili odlične rezultate i iznenadili ceo svet. Naravno, bila nam je potrebna i doza sreće, ali cele kvalifikacije smo odigrali fenomenalno, igrali smo odličan, moderan fudbal i zasluženo smo tu gde jesmo”, rekao je Borjan u svom intervjuu koji je dao za hrvatski portal Indeks.

Kapiten tima sa Marakane je otkrio i da su mu prijatelji iz Hrvatske savetovali da se “suzdrži zapaljivih izjava”:

“Bio sma dole nekoliko puta. Uživali smo. Stvarno nema potrebe da se dižu tenzije. Igram za Kanadu, ta je zemlja pružila puno toga mojoj porodici, a ja to vraćam kroz fudbal. Dosta mi je da sve gledamo kroz priče o Srbiji, Hrvatskoj, Bosni… Želim mir, želim da svi uživamo i da se radujemo fudbalu. Želim da se sportisti bave sportom, a ne politikom. Neka se političari bave politikom.”

Potom je otkrio i da li bi igrao za neki tim iz Hrvatske:

“Ne bih. Nemam ništa protiv klubova iz Hrvatske, ali zbog čitave priče, zbog svih tenzija, ne bih prihvatio. Ja sam zvezdaš, kapiten sam Zvezde i ne dolazi u obzir da iz Zvezde odem u Dinamo ili neki drugi hrvatski klub. I zbog sebe, zbog svoje porodice, zbog svega što se dogodilo, nema šanse.”

Za kraj, dotakao se i teme koja posebno interesuje navijače tima sa Marakane – novog ugovora i ostanka u Zvezdi:

“Razmišljao sam o tome ranije. Sa Zvezdom imam ugovor još godinu dana i ponudili su mi novi. Videćemo kako će završiti pregovori. Tu sam, dobro mi je u Zvezdi, Zvezdaš sam od malena i videćemo šta se biti dalje. Imam neke ponude iz MLS-a i na upravi je da odluči hoće li me pustiti ili ostajem na Marakani”, zaključio je Borjan ovaj opširni intervju za Indeks.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde poslednji put u sezoni “utišali” himnu Evrolige

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram