in

Borković oduševio automobilski svet GT

U Imoli je nastupilo ukupno 156 vozača u 52 superluksuzna automobila. Vozači i timovi podeljeni su u tri kategorije.

Najjaču Pro kategoriju čine profesionalni vozači i timovi sa dugogodišnjim iskustvom u GT trkama.

Za titulu u Silver Kupu boriće se profesionalci koji nemaju toliko iskustva u GT trkama i šampionatu poput našeg Dušana Borkovića, koji je pre dolaska u ovo takmičenje vozio druge šampionate i drugačije automobile.

I konačno, u treću kategoriju spadaju profi vozači i amateri koji zajedno nastupaju u automobilu, ali oni uglavnom ne pretenduju na najviše pozicije u generalnom plasmanu takmičenja. Borkovićev tim je na svakom koraku izazivao je mnogo pažnje navijača iz celog sveta zbog prepoznatljivosti i odličnog marketinga.

Na startnom gridu najjača konkurencija. Na stazi ogromna gužva. Mesta za preticanje gotovo da nije bilo. Glavni favorit za pobedu bio je Italijan Marčelo.

U Medpanda timu prvi je u automobil seo naš as Dušan Borković.

Iako su zbog kazne u kvalifikacijama vozači Medpanda morali da startuju tek sa 45. pozicije, Borković je već na početku šampionata pokazao klasu i dokazao da je kompletan vozač. Vanserijsokm vožnjom je za samo tri kruga sa 45. došao do 32. pozicije.

Delovao nezaustavljivo i samouvereno, iako je prvi put nastupio u novom automobilu u zvaničnoj trci protiv mnogo iskusnijih vozača u takmičenju. Besprekornih sat vremena vožnje prekinuo je kvar na motoru automobila, te je Šon Vokinšou koji je drugi vozio za Medpanda tim morao da odustane. Ezekiel Perez nije ni imao priliku da nastupi u trećem satu vožnje.

Pobedu u Pro i Silver kupu odneo je tim NjRT iz Belgije, ali je njihova prva posada predvođena Rosijem bila tek na 17. mestu.

Iako su ostali bez plasmana, u Medpanda timu gledaju sa optimizmom na naredne trke, dok naši navijači čekaju prvi podijum za Dušana Borkovića i u Svetskom GT šampionatu. Pred njim su još četiri trke tokom kojih će imati priliku da ispiše nove stranice u istoriji našeg auto-moto sporta.