in

Bolid Maksa Ferštapena u Beogradu

Bolid će se u TC Ušće nalaziti do srede, 13. aprila, potom se seli u Ada Mol, gde će biti izložen od 14. do 16. aprila. Od 17. do 19. aprila biće prikazan u Mega Maksiju u Nišu, dok će poslednja stanica biti u Delta sitiju 21. i 22. aprila.

Ovo je svojevrsna priprema za Red Bulov “showrun” spektakl koji će se održati 17. septembra u Beogradu, kada će za bolidom Formule 1 sedeti legendarni Dejvid Kultard.

“To je glavni događaj, Dejvid Kultard će 17. septembra u šampionskom bolidu iz 2011. godine voziti ulicama grada – popularna “Kinki Kajli” Sebastijana Fetela. Tada će voziti od Studentskog parka u Beogradu do hotela Moskva. Možda se ruta i produži, ali za sada drugih informacija nemamo. Svakako, u Beograd će doći autentičan bolid Formule 1 sa kojim je Sebastijan Fetel osvojio drugu od četiri uzastopne titule. Ovo je svakako promocija, priprema, pa i najava da svi ljubitelji automoto sporta, pa i šire, vide uživo jedan bolid Formule 1″, rekao je Srđan Erceg, promoter “Red Bull showrun”.

Tog 17. septembra, posle Dalasa, Tokija, Meksiko sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i drugih svetskih metropola, na ulicama Beograda će se osetiti duh najbržeg karavana na svetu.