in

Zimonjić o razlici između Đokovića, Nadala i Federera

Zimonjić potpuno iskren.

Grafika: Slađana Đermanović

Nenad Zimonjić vratio se na Vimbldon nakon pet godina, ovog puta kao deo turnira legendi. Bivši selektor Srbije imao je šta da kaže o treninzima sa Novakom Đokovićem, Vimbldonu i novim izazovima.

Novak Đoković

Najpre se osvrnuo na taj povratak u Ol-Ingland klub.

“Uvek je predivan osećaj kročiti u ovaj klub. Stvarno je jedinstveno igrati opet na travi, posle pet godina, prvi put nakon operacije. Ovo je turnir na kojem sam postizao fenomenalne rezultate, pored povreda i nezgoda koje su mi se dešavale. Sjajno je biti u ovoj grupi igrača, biti pozvan na ovako prestižan turnir. Velika je čast i privilegija biti ovde”.

Pojasnio je kako sarađuje sa Đokovićem.

“Ja sam jako često sa njim trenirao i igrao dok sam bio na Turu. Uvek sam bio tu ne samo za Novaka, nego za sve igrače – da im pomognem kako god mogu, kasnije i u ulozi selektora. On me je zamolio ako mogu da dođem, da pogledam trening ili da pogledam meč u boksu. Uvek je cenio moje mišljenje, a ja sam uvek tu ako mogu bilo kako da pomognem. Kad sam već na Vimbldonu, zašto ne bih iskoristio tu priliku?”.

Govorio je i o tome da li Stefan Đoković može da postane najbolji na svetu.

“To će zavisiti od njega, imaće sigurno sve uslove da to bude. Nekako kao da prolazim nešto što sam ja prolazio sa (svojim sinom) Leonom. On sada to doživljava sa Stefanom. Imao je prilike da vidi kako je to izgledalo kada je Leon dolazio sa mnom u klub, pa bio u svlačionici, na terenu… Igrao je čak i sa Novakom i sa Bekerom. Slično doživljava Stefan. Lepo je videti sve to”.

Foto: Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

Jedan poen Zimonjića kada u trku udara smeč iz samog ugla terena i kada lopta pada tačno na liniju godinama se “vrti” na društvenim mrežama.

“To je poen koji je ostao kao prelepa uspomena, nešto što se retko viđa. Ja se sećam samo Federera u Bazelu da je odigrao nešto slično protiv Rodika. Uraditi to ovde na Centralnom terenu Vimbldona, pa još u finalu, stvarno je lepa uspomena”.

Tokom godina je Zimonjić trenirao i sa Nadalom, pa je napravio paralelu između načina na koji to rade velikani.

“Ja sam imao tu privilegiju da treniram sa mnogim velikim šampiona poput Samprasa i Agasija, kasnije i Federera, Nadala, Novaka… Razlika je u pristupu. Svi su oni drugačiji, ali zavisi ko šta želi da postigne na treningu. Kod Novaka su sigurno to posvećenost i intenzitet, kao i kod Rafe. Oni uvek žele da izvuku maksimum iz sebe, da napreduju, a to govore njihovi rezultati, kao i njihova igra koja konstantno raste. Kad svi pomislimo da ne može bolje – oni dokazuju suprotno. Stvarno je lepo videti sve to”.

Foto:Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

Godinama unazad je Nikola Ćaćić naš najbolji dubl igrač, a o njemu je Zimonjić govorio pohvalno.

“S njim sam imao prilike dosta da treniram. Sa nekim savetima sam pokušao da pomognem koliko sam mogao. On je sjajan dečko, vredan je i ima odličnu energiju. Imao je dobru saradnju sa Brkićem i to najbolje oni znaju zašto su oni odlučili da prekinu. Lepo je kad se igra sa jednim partnerom, ali i kad se igra sa različitim čovek može da napreduje i u drugim elementima. Mislim da su pred njim tek bolji rezultati. Do sada je postigao lepe rezultate na ATP turnirima, sad samo to da podigne na malo veće — masterse i grend slemove”.

Istakao je da očekuje da srpski teniser još jednom podigne trofej na Vimbldonu.

“Novaku će sigurno meč protiv Sinera biti teži od ovog polufinalnog. Mislim da je Nole prvi favorit i voleo bih da nastavi svoj niz i da mu ovo bude četvrta uzastopna titula”.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram