in

Višković otkrio detalje odlaska sa RTS-a

Višković otkrio detalje odlaska sa RTS-a

Događaj koji mu je promenio karijeru.

Sportski komentator Nebojša Višković etablirao se kao najpoznatiji teniski novinar u regionu, koji je na „Sport klubu“ postao sinonim za prenose mečeva Novaka Đokovića.

Međutim, njegov dolazak na ovu televiziju došao je kao posledica skandala na RTS-u sa kojeg je praktično bio prinuđen da ode.

Upravo je na javnom servisu u emisiji „Bermudski trougao“ Višković pričao o svom odlasku sa te televizije.

„Tijanić je pristao na ultimatum i za mene nije bila opcija da ostanem tamo gde je moguće da neko spolja određuje ko će šta da radi. Taktički sam odlučio da prvi put smirim stvari, ali kad se drugi put isti pritisak desio, nisam tu više imao šta da tražim“, ispričao je Višković.

Iako je to bio veliki udarac, sam događaj je imao pozitivne posledice za njegovu karijeru.

„Iako je sama stvar jako loša, to je promenilo moju karijeru na pozitivan način. Uvek postoji način da izađeš kao pobednik. Otišao sam iz toksične atmosfere u Sport klub koji sam tada osnivao i razvijali smo se kao familija“.

On se osvrnuo i na svoj odnos sa Novakom.

„Najpipavija stvar je balans između neophodne profesionalne objektivnosti i navijačke strasti. To je moj postulat i kad Nole igra. Bez obzira što je on maltene moje dete, od njegove 12. godine ga poznajem, ispratio sam sve njegove uspehe i komentarisao skoro 700 njegovih mečeva, ne mogu da uđem u kabinu i da proklinjem protivnika što je odigrao dobar poen, bez obzira što jedva čekam da Novak pobedi.“

Višković je istakao i da je srećan zbog toga što ne mora da prati domaći sport.

„Srećan sam što nemam kontakt sa domaćim sportom, jer je to močvara. Moje kolege su doživljavale strašne stvari. Domaći sport kontrolišu ljudi koji nemaju veze sa sportom i ako kažeš nešto što im se ne dopada neće im biti teško da te nađu i da ti priprete. Tim pre što mi nemamo nikakvu zaštitu, pritisci i pozivi nisu retki. A kad novinar u svojoj redakciji ne može da dobije pristojnu platu, klubovi ga kupuju za male pare“.

BONUS VIDEO Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve