in

Vimbldon je to puta bolji uživo nego na TV

Srpska juniorka je završila takmičenje na Vimbldonu u prvom kolu, ali je za nju to bilo ogromno iskustvo.

Grafika: Slađana Đermanović

Irina Balus iz Slovačke slavila je protiv Andree Obradović sa 7:5, 6:2, a naša igračica je govorila o samom susretu.

“U prvom setu je bilo više igre i ritma, na 4:4 je bio gust gem, igrao se na razliku, nažalost nisam uspela da uzmem taj gem. Spasila sam tada tri, četiri njene prednosti, ali nisam uspela tu da prelomim. Dobila sam naredni gem, ali je imala dosta dobar servis u narednom gemu, tako da… Tu je prelomila i dobila set. U drugom setu mislim da je trebalo da budem malo smirenija na početku, da se malo više skoncentrišem i povedem. Taj prvi gem sam loše odigrala i onda je sve krenulo nizbrdo”, poručila je Obradovićeva

Objasnila je da je na turniru prati majka, te da joj je tu i menadžer. Trenira na akademiji Janka Tipsarevića, a trener joj je Peđa Burmazović.

Pojasnila je da trenutno nema omiljenu teniserku, ali da joj je omiljeni teniser Denis Šapovalov.

Andrea Obradović
Andrea Obradović; Foto: Nova.rs

Vreme je za prelazak u seniroske vode, pa ne očekuje da će igrati na juniorskom US Openu kasnije ove godine.

“Trebalo bi da krenem na Fjučrse, možda da odigram još neki juniorski do kraja godine, čisto da bih zadržala rang, da budem u Top 100 zbog vajld kardi za Fjučerse, ali plan je da prvenstveno igram Fjučerse od sad”.

Pojasnila je šta želi da unapredi.

“Više treninga na bržim podlogama, na betonu, pošto uglavnom treniram na šljaci i dosta je tu sve sporije, pogotov nego ovde — ovde je prebrzo. Kretnja je tu najbitnija, a ovo ostalo… Mislim da je sve okej”.

Veliki utisak je na nju ostavio i Vimbldon.

“Sve je savršeno. Mnogo bolje uživo nego na TV-u. Sto puta bolje uživo”.

Nije očekivala veliki broj gledalaca na susretu.

“Nisam mislila da će ovoliko ljudi da bude na našim, juniorskim mečevima, ali je zapravo bilo dosta gledalaca. Super je bio osećaj”.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram