in

Sviđaju mi se moje šanse za trofej

Sviđaju mi se moje šanse za trofej

Đoković želi da osvoji julijarni deseti Australijan open, ukupno 22. grend slem, po čemu će se izjednačiti sa Rafaelom Nadalom. 

“Zato igram i dalje tenis profesionalno, jer želim da budem najbolji. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Grend slema koji su istorijski najveći događaji u ovom sportu”, rekao je Đoković.

Novak se vraća u Australiju posle drame i deportacije u januaru 2022. godine.

“Takođe jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao dase vratim u Australiju je moj učinak ovde. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine”, dodao je srpski teniser.

Svidelo mu se kako je igrao u Adelejdu, gde je osvoji turnir, stoga je optimističan kad je reč o putu do titule.

“Sviđa mi se kakve su mi šanse ovde. Treniram jako kao i svako ko je ovde. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni i koji hoće pobedu. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu. Znam to. Iskustvo jer sam već bio u ovim mi pomaže jer tada imam pravi pristup da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman igram najbolje i na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga”, kazao je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Pre Australijan opena, Novak je odigrao egzibiciju sa Nikom Kirjosom na “Rod Lejver” areni, gde ja domaća publika dočekala ovacijama.