in

Srbin nastavio loš niz, a prvi set baš boli VIDEO

Srbin nastavio loš niz, a prvi set baš boli VIDEO

Težak početak godine za srpskog tenisera.

Delovao je Miomir Kecmanović nervozno na početku turnira protiv Kristofera O’Konela, ali je tu prepreku nekako još i uspeo da savlada. Ipak, da bi neko uspeo da savlada Danila Medvedeva mora da bude na najvišem mogućem nivou, kada se to ne desi, onda usledi brzi poraz u 68 minuta sa 6:0, 6:3.

Kecmanović je prvi set izgubio neočekivano lako. Zapravo je Medvedev iskoristio sve tri brejk lopte i lako stigao do 6:0. Kecmanović svoju jedinu nije uspeo da realizuje i tu je razlika između sedmog i 29. igrača sveta izgledala još i veća.

Ipak, drugi set doneo je naznake da bismo mogli da vidimo dramu. Bez ijedne brejk lopte se došlo do 4:3 za Medvedeva, a onda je Rus odlučio da je vrag odneo šalu. Ispustio je tri, ali je četvrtu brejk loptu realizovao i kasnije mirno meč priveo kraju.

Bilo je tu i poteza koji govore koliko Medvedeva nikada ne bi trebalo otpisati, pogotovo kada se zna njegov neobičan stil igre.

Još jednom se pokazalo da je Kecmanoviću neophodan nešto bolji servis, veća vera u prvi udarac kako bi uspeo da parira igračima koji su bili najbolji na svetu, to uz ritern često pravi glavnu razliku u odnosu na ostale igrače.

Kecmanović će se sada preseliti u Melburn gde ga očekuje Australijan open (16-29. januar), a na ovom grend slemu će biti nosilac što bi moglo da mu donese lakše rivale u prva dva kola.

Srpski teniser je izgubio i treći meč protiv ruskog tenisera, kome nikada u karijeri nije uspeo da uzme ni set. Dva puta su igrali tokom 2022. godine.

BONUS VIDEO Kecmanović bio pred slomom, onda preokrenuo i u drami srušio masters šampiona Karenjo Bustu