in

Sprovedena velika svetska anketa: Federer, Nadal ili Đoković? Preko 50% ispitanih je odabralo NJEGA

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Federer i Nadal

Tv stanica “Eurosport” sprovela je veliku anketu sa pitanjem ko je najbolji igrač u istoriji tenisa?

Odgovor ispitanih bio je jasan – Novak Đoković!

Naime, na trećem mestu u ovoj anketi završio je Rafael Nadal. Španac je dobio 20,7% glasova, iako je u aktuelnom trenutku on najbolji u istoriji tenisera po broju grend slem titula (ima ih 22, jednu više od Noleta, a dve više od Švajcarca).

Drugoplasirani Rodžer Federer, koji se nedavno penzionisao i tako opet dospeo u žižu teniske javnosti, nakon duže pauze, a još dužeg perioda od njegovih poslednjih uspeha (koji su, zaista, bili istorijske prirode) – osvojio je 28,2% glasova.

A Novak Đoković?

Novak Đoković je u ovoj velikoj, svetskoj anketi, na pitanje “Ko je najbolji teniser svih vremena” dobio čak 51,1% glasova podrške, ostavivši daleko iza sebe i Nadala i Federera.

Evo kako je izgledala anketa Eurosporta, koju je ta TV stanica pokrenula nakon ranije objavljene vesti da Tomas Berdih smatra da će Federer ostaviti veći trag od pomenute dvojice rivala. 

Podsećanja radi, Federer se penzionisao, Nadal trenira, a Đoković će pokušati da stigne do titule u Astani, gde ga u polufinalu očekuje Rus Danil Medvedev.