in

“Spremite se, meč sa Nadalom biće najgledaniji u istoriji tenisa”

Kirjos je u četvrtfinalu nadigrao Čileanca Kristijana Garina 6:4, 6:3, 7:6, dok je Nadal posle velike borbe u pet setova pobedio Tejlora Frica 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6.

“Biće posebno igrati protiv Rafe na Vimbldonu. Na Centralnom terenu vodili smo neke neverovatne bitke. Pobedio me jednom, ali ja sam njega drugi put. Mi smo različiti, ali jedan drugog maksimalno poštujemo. Poručujem svima – spremite se, biće to najgledaniji duel u istoriji tenisa”, rekao je Kirjos, a prenosi Skaj sport.

Australijski teniser je ranije govorio i da bi mogao da se povuče iz tenisa, ali sada tvrdi da može da ostvari dobar rezultat na Vimbldonu.

“U poslednje dve godine niko nije mislio da mogu da napravim ovo. Rekli bi da nisam dovoljno disciplinovan, fizički snažan i da nemam mentalitet da ostvarim ovo. Čak sam i ja počeo da sumnjam u sebe. Zato sam poslednjih godinu i po ozbiljno razmišljao da se penzionišem. Onda su se stvari u mom životu promenile. Shvatio sam da mnogi ljudi žele da igram i sada vidim da je u rezervoaru ostalo još goriva. Igram tenis života”, rekao je Kirjos.

U drugom polufinalu će igrati srpski teniser Novak Đoković i Britanac Kameron Nori.