in

Slavni Englez se šalio na Novakov račun zbog Melburna, mnoge i iznervirao

Prvi reket Srbije i sedmi teniser planete Novak Đoković dobio je čestitke i od Gerija Linekera.

Legenda engleskog fudbala ispratila je finale Vimbldona, u kom je Đoković pobedio Nika Kirjosa sa 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (3).

Novak je podigao sedmi trofej Vimbldona, 21. sa grend slem turnira u karijeri i tek prvi ove sezone.

To je delom i zbog činjenice da je u Australiji završio u imigracionom pritvoru zbog toga što je nevakcinisan protiv koronavirusa.

Lineker je igrom rečima probao da se našali zbog toga što je Novak u Australiji išao na nekoliko sudskih saslušanja, nakon čega je deportovan iz Melburna.

Kako se na engleskom poklapa reč za sud i teren – “court”, Lineker se našalio.

“Čestitam briljantnom Novaku koji je konačno dobio bitku na terenu (sudu) protiv Australijanca”, napisao je Lineker.

Usledile su brojne reakcije među kojima su neki Novakovi navijači bili iziritirani, pa su ukazivali da on jeste i na sudskom ročištu uspeo da pobedi Australijance. Bar prvi put.

Da podsetimo, Novak je na sudu isprva oborio odluku o ukidanju vize za boravak u Australiji. Onda je Aleks Hok, ministar za imigraciona pitanje iskoristio diskreciono pravo da Đokoviću ukine vizu.

Nakon toga je sud u Kanberi na višoj instanci odlučio da potvrdi odluku ministra i Novak je i pravo izgubio svaku bitku da ostane i takmiči se u Melburnu.

Inače, pobeda na Vimbldonu bila mu je prva i nad Nikom Kirjosom, pošto je u prethodna dva meča od njega gubio.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO: Đoković pobedio Kirjosa za sedmu titulu Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram