in

Sjajna vest za Đokovića, nevakcinisani igrači mogu na Australijan open

Prva prepreka je uklonjena.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da naredne godine učestvuje na Australijan Openu pošto će od prve polovine jula važiti propisi koji dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju u koju se odvija prvi grend slem u sezoni.

Ova vest je objavljena na stranici ministarstva zdravlja Australije.

Počev od srede šestog jula, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa navedeno je na stranici ministarstva zdravlja.

Ubrzo je  tu vest je potvrdio i ministarMark Batler.

Ministarstvo je poslušalo preporuku eksperata, a sada su jedina pravila za putovanje ona koja propisuju avio kompanije koje i dalje traže nošenje maski u avionu.

Novak Đoković je u januaru prošao pakao u Australiji nakon što mu je prvobitno data dozvola da doputuje i takmiči se nevakcinisan na osnovu medicinskog izuzetka, da bi posle toga bio priveden i na kraju deportovan.

Novak Đoković je deportovan iz Australije,a  automatski mu je određena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Novak je morao da plati troškove suđenja, a što se tiče zabrane ulaska u Australiju, to se može revidirati pred sledeći Australijan open.

Naime, postoje izuzeci od zabrane u slučaju „izuzetnih okolnosti“, ako u interesu Australije bude da Novak učestvuje.

Kako je u maju došlo do promene vlasti i odlaska premijera Skota Morisona i ministra za imigraciju Aleksa Hoka koji su bili ključni u progonu Đokovića, treba očekivati da Srbinu butde dozvoljen odlazak u Melburn.

BONUS VIDEO  Kirjosova reakcija posle pobede nad Cicipasom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi