in

Serena Vilijams se posvađala sa organizatorima Vimbldona

Britanski Tajms podseća da je trećeg jula organizovana specijalna ceremonija kojoj je prisustvovao veliki broj bivših i sadašnjih tenisera, koji su osvajali Vimbldon.

Serena Vilijams je sedam puta trijumfovala u singlu, a šest puta je osvojila Vimbldon u dubl konkurenciji. Ona je dobila specijalnu pozivnicu za nastup na Vimbldonu, ali je poražena već u prvom kolu od Harmoni Tan.

Vilijamsova je dobila poziv da se pojavi na svečanosti na Centralnom terenu, ali nije prisustvovala, pošto je tvrdila da je morala da iz privatnih razloga napusti London.

Međutim, Tajms tvrdi da je legendarna američka teniserka u vreme proslave bila u Londonu, pošto je prisustvovala jednom koncertu u Hajd parku. Britanski mediji navode da se Amerikanka posvađala sa organizatorima turnira, koji nisu želeli da ispune njene zahteve.

Serena Vilijams je, između ostalog, od organizatora tražila pet službenih automobila, koji bi bili dve nedelje na raspolaganju njenoj porodici. Organizatori Vimbldona su odbili njen zahtev, a ona nije htela da se pojavi na proslavi stote godišnjice Centralnog terena.