in

Rusima zabrana na Vimbldonu i sledeće godine

Istrajni sa odlukom koja je izazvala toliko kontroverze.

Rukovodstvo Vimbldona spremno je da i naredne godine zabrani učesće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama na grend slemu u Londonu, prenosi Dejli mejl.

Nik Kirjos

Konačna odluka trebalo bi da bude doneta u martu sledeće godine, ali organizatori Vimbldona spremni su da ponove ovogodišnju zabranu, ukoliko i dalje bude trajao rat u Ukrajini.

Na Vimbldonu su navodno spremni da još jednom organizuju turnir na kom se bodovi neće dodeljivati i ne mare mnogo za kazne ATP i WTA u tom pogledu.

Organizatori londonskog turnira rukovode se i time da je i Međunarodni olimpijski komitet navodno blizu odluke da ruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Nedavno završeni Vimbldon nije se vrednovao bodovima na ATP listi, pa je tako najbolji srpski teniser Novak Ðoković ispao najveća žrtva u neslaganju između organizatora prestižnog turnira i ATP.

Ðokoviću je tako posle osvojene titule oduzeto 2.000 bodova koje je odbranio, što je uzrokovalo njegov pad na 7. mesto ATP liste.

Paradoksalno, Rus Danil Medvedev, kom je zabranjeno da igra u Londonu, ostao je prvi teniser sveta uprkos činjenici da nije nastupio na Vimbldonu.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi