in

Rubljov ekspres pregazio Fonjinija i zakazao duel sa Đokovićem

Rus je sjajno odradio posao, nije dao nikakvu šansu Italijanu. Fonjini nikako nije uspevao da se suprotstavi Rubljovu. Za ceo meč Rus mu nije dozvolio da se razigra. Na kraju ubedljiva pobeda Rubljova za finale sa Đokovićem. Meč je trajao 64 minuta igre.

Rubljov je bio ubedljiv u prvom setu. Fonjini nije imao rešenja za igru raspoloženog Rusa. Već na početku se susreo sa tri vezane brejk prilike, uspeo je Italijan da se izvuče. Međutim, u trećem gemu nije mu bilo spasa.

Rus je imo dve vezane brejk prilike a Fonjini duplom servis greškom poklanja protivniku gem. Novi servis Italijana i novi brejk. Rubljov nakon toga dolazi do 5:1. Potom rutinski privodi set kraju – 6:2.

Fonjini je delovao nešto sigurnije u nastavku, ipak nedovoljno da ozbiljnije zapreti. Uspeo je bez većih problema da dobije svoja dva servis gema, međutim to mu nije pošlo za rukom u petom gemu.

Rubljov oduzima servis protivniku, potom sa nulom dobija svoj servis i tako potvrđuje brejk. U sedmom gemu Rus ponovo oduzima servis protivniku. Nije bilo spasa Fonjiniju na kraju – 6:2 i u drugom setu.

Sledi finale Đoković – Rubljov, koje je na programu u nedelju od 14.00. Prenos je na našem Prvom programu.