in

Ribakinu provocirali pitanjima o Putinu, odgovorom ućutkala američkog novinara

Novinar provocirao šampionku.

Ruskinja Elena Ribakina koja igra pod zastavaom Kazahstana napravila je pravi podvig i osvojila svoju prvu grend slem titulu u karijeri pobedom u finalu Vimbldona.

Kejt Midlton

Ona je posle preokreta savladala Ons Džabur rezultatom 3:6, 6:2, 6:2 a posebnu ironiju predstavlja činjenica da je sportistima iz Rusije i Bleorusije bilo zabranjeno učešće na turniru.

Rođena Moskovljanka se zbog toga našla i na meti američkog novinara koji je uprkos zabrani da se na turniru priča o politici želeo da Ribakinoj postavi pitanje o ratu u Ukrajini.

“Vi predstavljate Kazahstan, ali ste rođeni i odrasli u Rusiji. Da li osuđujete rat u Ukrajini i Putinove poteze?”, bilo je pitanje upućeno Ribakinoj.

To je iznenadilo Ribakinu koja je očekival i rekaciju organizatora, ali kako je nije bilo samo je kratko odgovrorila da nije čula pitanje.

Međutim, novinar je bio izuzetno uporan pa je ponovio pitanje insistirajući na ofgovoru, pa je Ribakina morala da se snalazi.

Ipak, sjajna teniserk je uspela da se izvuče iz neprijatne situacije.

“Ja se izvinjavam, moj engleski nije baš najbolji. Nisam razumela baš najbolje drugi deo pitanja. Ja predsatvllajm Kazahstan. Nisam mogla da biram gde ću se roditi. Ljudi su verovali u mene, Kazahstan me podržavao, čak je i danas bilo dosta podrške, mnoštvo zastava. Tako da ne znam, kako da odgovorim na to pitanje”, rekla je Rbakina i promenila temu.

Pogledajte kako je sve izgledalo na videu ispod od 12:20.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram