in

Provokacija u Prištini, transparent sa podeljenom Crnom Gorom

Provokativnu predigru imao je revanš Budućnosti i Lapija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija (ukupni rezultat 4:2 za tim iz Podgorice), a ništa manje vrelo nije bilo ni na stadionu u Prištini.

Meč je kasnio dva minuta, a nije mogao da prođe bez provokacija.

Hari Kejn, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski

U Podgorici su navijači Budućnosti provocirali goste, a sada su istom merom odgovorili u Prištini.

Domaći navijači su istakli transparent na kom je bila iscrtana karta Crne Gore sa ocepljenjim delom uz poruku: Vi ste sledeći. Ovo detalje prenele su “Vijesti”.

Bila je ovo još jedna od aluzija na Veliku Albaniju koja se često pojavljuje kao povod sukoba navijača na fudbalskim susretima.

Na društvenim mrežama su “varvari” pokazali mapu na kojoj su Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, a obavljena je i parola “Idem preko zemlje Srbije”. Zbog ovoga je kosovska policija najavila da neće dozvoliti Crnogorcima ulazak sa obrazloženjem da želi da spreči sukobe između navijača.

“Pozivamo mobilizaciju celog albanskog naroda, ne samo navijača Lapija. Uprava kluba odlučila je da ulaznice za revanš prodaje po pristupačnim cenama da bi stadion bio pun. Želimo da odgovorimo svima onima koji su u Podgorici pokazali mržnju ne samo prema nama, nego prema celom albanskom narodu”, stajalo je u saopštenju podujevskog kluba.

Na prvom susretu su “varvari” pevali nekadašnju himnu Kraljevine Crne Gore “Onamo namo”.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Tagovi