in

Odmah sam mu poslao poruku

Mladi srpski teniser osvojio je prvi čelendžer u životu, a Đoković mu je čestitao među prvima.

Grafika: Slađana Đermanović

Mladi srpski teniser Hamad Međedović osvojio je čelendžer u nemačkom Ludenštajnu, pošto je u finalu ubedljivo pobedio Kineza Žižena Žanga sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Nik Kirjos

“Prava dominacija da iz kvalifikacija osvoji svoj prvi čelendžer i pobedi sa 6:1, 6:2 u finalu. Veliki rezultat za njega, na kome sam mu odmah čestitao u poruci. Od sledeće nedelje će biti dvesta sedamdeset i neki, što puno znači. On je mlad, i u tom drugom nivou profesionalnog tenisa između fjučersa i 250-ica zaglavljeno je dosta igrača. Imam mnogo prijatelja koji igraju na tom nivou i teško im je da ga prevaziđu. On je ovim rezultatima došao na poziciju na rang listi gde bi skokom od nekih 30-tak mesta mogao da igra kvalifikacije za grend slemove – Australiju, pa možda i naredni US Open, u zavisnosti kada je rok za prijavu“, oduševljeno je pričao Novak.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zatim je pojasnio šta se promenilo u radu srpskog igrača.

“On zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Hamadova radna etika se promenila. On trenira u okviru sistema našeg centra na Doćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike – i kao što smo mu govorili sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. On je sada zaista pokazao pozitivnu promenu i veliku transformaciju u poslednjem periodu. Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u Top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega i za sada sve ide kako treba”, zaključio je Đoković.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković: Nazdravlje! Kasniš, ali si mi simpatičan pa ću ti odgovoriti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram